Φλεσσιάδα Μεσσηνίας: Εδώ που οι νέοι μάχονται για την αναγέννηση της υπαίθρου

Φλεσσιάδα Μεσσηνίας: Εδώ που οι νέοι μάχονται  για την αναγέννηση της υπαίθρου

Τη δύσκολη επιλογή της ενασχόλησης με την κτηνοτροφία από νέους ανθρώπους και την ορεινή γοητεία της Φλεσσιάδας παρουσιάζουν οι Αρχιτεκτονικές Διαδρομές Μεσσήνης.

Στη Φλεσσιάδα Μεσσηνίας, ένα ορεινό χωριό που είναι καλά κρυμμένο και αθέατο, αλλά και σμιλευμένο από πέτρα, ιστορία και μόχθο, κάποιοι νέοι συνεχίζουν την παράδοση της κτηνοτροφικής ζωής και δίνουν ανάσα στο μαρτυρικό τόπο που μάτωσε από τη σθεναρή αντίσταση στον τουρκικό ζυγό. Επαναστάτες μιας άλλης εποχής νέοι, όπως ο Χρήστος και η Κατερίνα, δε θαμπώνονται από τις σειρήνες της αστικής ζωής και εργάζονται στην ύπαιθρο.

Η ζωή και η εργασία στην ύπαιθρο έχουν πολλαπλές δυσκολίες και απαιτήσεις, αυτό όμως δεν τους πτοεί.

Ένα χωριό όπως η Φλεσσιάδα, που είναι ένα οικιστικό κόσμημα, με μια πλατεία και μια πηγή που το καθιστούν ελκυστικό, προσφέρεται για ήρεμη ζωή. Το χωριό αντιστέκεται, καθώς δεν έχει εγκαταλειφτεί και αποτελεί σπουδαίο τόπο ιστορικής αξίας, ενώ είναι ιδανικός για περιήγηση και αναψυχή.

Στη δε ιστοσελίδα https://visitflesiada.blogspot.com έχει καταχωρηθεί πλούσιο φωτογραφικό υλικό.

Για την καταγραφή και παρουσίαση στην ιστοσελίδα και στο διαδίκτυο, με βίντεο και φωτογραφικό υλικό σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης συνεργάστηκαν η Νίκη Γιαννακοπούλου, ο Γιώργος Σταθόπουλος και ο Γιάννης Λάσκαρης.