Η Αριστερά πρέπει να δώσει άμεσες λύσεις στην κοινωνία

Η Αριστερά πρέπει να δώσει  άμεσες λύσεις στην κοινωνία

Συνέντευξη Τύπου υποψήφιων Ευρωβουλευτριών «Νέας Αριστεράς»

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν στα τοπικά ΜΜΕ, κατά την επίσκεψή τους στην Καλαμάτα χθες το μεσημέρι, οι υποψήφιες ευρωβουλεύτριες της «Νέας Αριστεράς», Έφη Γιαννοπούλου, μεταφράστρια, επιμελήτρια εκδόσεων και Έλενα – Όλγα Χρηστίδη, ψυχολόγος, συνιδρύτρια του Orlando LGBT+.

Οι υποψήφιες σημείωσαν ότι η Ε.Ε. αντιμετωπίζει μια κρίση και κινείται σε λανθασμένη κατεύθυνση, καθώς επικρατεί η συντηρητική παράταξη, η οποία εδώ και χρόνια παράγει συνεχώς προβλήματα.

Υπογράμμισαν ότι στόχος της «Νέας Αριστεράς» στις ευρωεκλογές είναι να έχει ισχυρή παρουσία για την επόμενη ημέρα, ώστε να συμβάλει στην ανασύνθεση της κεντροαριστεράς, η οποία θα πρέπει να είναι ισχυρή απέναντι στη Ν.Δ. Είπαν, επίσης, πως αιχμή του δόρατος για τη «Νέα Αριστερά» είναι:

-Η οικονομική πολιτική και η αποτυχία της κυβέρνησης, η οποία είναι υπεύθυνη για την ακρίβεια, τον πληθωρισμό υπερκερδών, με αποτέλεσμα εκατομμύρια νοικοκυριά να δυσκολεύονται να επιβιώσουν, σημειώνοντας, πως απαιτείται αλλαγή οικονομικής πολιτικής, με το κόστος της κρίσης να το πληρώσουν οι κάτοχοι του πλούτου, και ενίσχυση του κοινωνικού κράτους.

-Τα θέματα πολέμου και ειρήνης. Στόχος και θέση της «Νέας Αριστεράς», επισήμαναν, είναι η αποκλιμάκωση του πολέμου στην Ουκρανία και στη Γάζα, ενώ έκαναν λόγο για γενοκτονία στο λαό της Παλαιστίνης από την πλευρά του στρατού του Ισραήλ.

Στην αναφορά τους για τα αγροτικά ζητήματα, σημείωσαν ότι η Ν.Δ. μετακυλά τις ευθύνες της για τις προβληματικές πτυχές της ΚΑΠ στις ευρω-ομάδες της Αριστεράς και των Πρασίνων, ενώ αυτή ήταν που διαπραγματεύτηκε και υπερψήφισε τη νέα ΚΑΠ, επέδειξε μεγάλη διαχειριστική ανεπάρκεια και έλλειψη προετοιμασίας του διοικητικού μηχανισμού για την εφαρμογή της, και άφησε τους ίδιους τους παραγωγούς ανενημέρωτους.

Οι κινητοποιήσεις των αγροτών αποκάλυψαν τα προβλήματα της νέας ΚΑΠ και της Πράσινης Συμφωνίας, καθώς και τις συνέπειες της εφαρμογής τους στη γεωργική παραγωγή και το γεωργικό εισόδημα, σε μία περίοδο παράλληλης εκτίναξης του κόστους παραγωγής.

Στη συνέχεια αναφέρθηκαν στα κοινωνικά κινήματα. Μεταξύ άλλων, σημείωσαν ότι πρώτα και κύρια το φεμινιστικό κίνημα είναι αυτό που μπορεί να αντιμετωπίσει το σεξισμό και τη βία κατά των γυναικών και να αναβαθμίσει μια φεμινιστική ατζέντα σε όλες τις σφαίρες της πολιτικής από την οικονομία της φροντίδας μέχρι τις έμφυλες ανισότητες στην αγορά εργασίας.

Τη συνέντευξη Τύπου συντόνισε η Μελίνα Μαυροειδή, στέλεχος της Νεολαίας της Νέας Αριστεράς Μεσσηνίας.

Το πρωί οι υποψήφιες ευρωβουλεύτριες περιόδευσαν με στελέχη της «Νέας Αριστεράς» Μεσσηνίας στα καταστήματα του κέντρου της πόλης, ενώ το βράδυ, μαζί με τις συνυποψήφιές τους Δήμητρα Κεραμυδά, δικηγόρο και Νάντια Κουλουμπή, ιατρό ενδοκρινολόγο, μέλος της Κίνησης για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των μεταναστών /μεταναστριών και προσφύγων/ προσφυγισσών της Πάτρας και τη Μαρία Αποστολάκη, δικηγόρο, μίλησαν στην εκδήλωση του Φεμινιστικού Δικτύου με θέμα «Γυναίκες – Ισότητα – Ευρώπη», στο «καφέ Ελ-οίνων» στο Ιστορικό Κέντρο.