Κληροδότημα «Χανδρινού»: Σε απόγνωση ξανά οι περίοικοι ζητούν από το Δήμο Καλαμάτας να κάνει κάτι

Κληροδότημα «Χανδρινού»: Σε απόγνωση ξανά οι περίοικοι ζητούν από το Δήμο Καλαμάτας να κάνει κάτι

Έχουμε γράψει επανειλημμένα για το ακίνητο – «φιλέτο» αξίας εκατομμυρίων που παραμένει ανεκμετάλλευτο και σε κακή κατάσταση στη Νέα Κηφισιά.

Πρόκειται για ακίνητο που «πέρασε στα χέρια» του Δήμου Καλαμάτας έπειτα από επιθυμία της Αικατερίνης Χανδρινού και για αρκετά χρόνια εισέφερε εισόδημα, καθώς ήταν μισθωμένο σε εταιρεία.

Από τη στιγμή που η εταιρεία άφησε το κτήριο, αυτό μετατράπηκε σε άντρο ανομίας, με νεαρούς να εισέρχονται και να έχουν λεηλατήσει τα πάντα, κατάσταση που εδώ και χρόνια έχει δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα στους γείτονες, που από την πλευρά τους ζητούν να μπει ένα τέλος.

Επανερχόμαστε στο θέμα, γιατί επικοινώνησαν ξανά μαζί μας περίοικοι και, μάλιστα, μας απέστειλαν φωτογραφικό υλικό, που δείχνει τη σημερινή κατάσταση. Όπως μας είπαν, φοβούνται αφού πλέον στο κτήριο έχει επανέλθει πυκνή βλάστηση και υπάρχει κίνδυνος πυρκαγιάς.

Μήπως ήρθε η ώρα ο Δήμος Καλαμάτας αρχικά να περιφράξει το χώρο, αφού τον καθαρίσει, και στη συνέχεια να βρει μια λύση για την αξιοποίηση του κτηρίου; Το μόνο σίγουρο είναι ότι το Κληροδότημα «Χανδρινού» θα μπορούσε να προσφέρει χιλιάδες ευρώ το χρόνο, αλλά…
Π.Μπ.