Κυπελλούχος Μεσσηνίας 2024 η Εράνη Φιλιατρών

Κυπελλούχος Μεσσηνίας 2024 η Εράνη Φιλιατρών

Την κατάκτηση του Κυπέλλου Ερασιτεχνών Μεσσηνίας για 9η φορά στην ιστορία της πανηγύρισε η Εράνη Φιλιατρών, καθώς επικράτησε με 2-0 του Πανθουριακού στο μεγάλο τελικό που διεξήχθη το απόγευμα στο Αθλητικό Κέντρο της ΕΠΣΜ στον Κορδία.

Ο μεγάλος τελικός ήταν αφιερωμένος  στο Σύλλογο Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα».

Μία δίκαιη επικράτηση για την τριφυλιακή ομάδα, η οποία εκτός από τα δύο γκολ (που σημείωσαν οι Κυριάκος Κωνσταντόπουλος, Απόστολος Κουτσιανούλης)  είχε δοκάρι και άλλες ευκαιρίες.

Όσον αφορά στον Πανθουριακό (συμμετείχε για 3η φορά σε τελικό), πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση και έχασε ορισμένες σημαντικές ευκαιρίες.

ΦΑΣΕΙΣ – ΓΚΟΛ
18΄ Ο Νίκος Παπαδόπουλος εκτέλεσε κόρνερ, ο Παναγιώτης Μπεσσής προσπάθησε να απομακρύνει, η μπάλα έφθασε στον Κυριάκο Κωνσταντόπουλο, που με πλασέ άνοιξε το σκορ. Ο πάγκος και οι ποδοσφαιριστές της Εράνης Φιλιατρών έγιναν ένα κουβάρι πανηγυρίζοντας το προβάδισμα στο σκορ.

20΄ Ο Κλέαρχος Αλεξανδρόπουλος έκανε ωραίο γύρισμα, ο Γιάννης Κουτσουρόπουλος δεν πρόλαβε να πλασάρει.

25΄ Ο Λεονάρντο Σινάνι, δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, μόλις άουτ.

67΄  Ο Δημήτρης Πιτσιλής δυνατή κεφαλιά, ο Αναστάσιος Μπουρδέκας έδιωξε πάνω στη γραμμή.

77΄  Ο Κλέαρχος Αλεξανδρόπουλος διαγώνιο σουτ, άουτ.

79΄ Ο Γιάννης Κουτσουρόπουλος έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, μόλις άουτ.

82΄ Ο Γιάννης Φάκκης,  κοντινό πλασέ η μπάλα τράνταξε το κάθετο δοκάρι.

85΄ Ο Κυριάκος Κωνσταντόπουλος, δυνατό σουτ, ο Παναγιώτης Μπεσσής απέκρουσε στη γωνία του.

90΄ Ο Απόστολος Κουτσιανούλης, με δυνατό σουτ, διαμόρφωσε το 2-0.  Ο πάγκος και οι ποδοσφαιριστές της Εράνης Φιλιατρών πανηγύρισαν έξαλλα το δεύτερο γκολ.

Πολύ καλή ήταν η διαιτησία του Δημήτρη Πλακογιάννη, που είχε βοηθούς τους Παναγιώτη Νικολόπουλο και Χρήστο Γεωργαντά. Τέταρτος διαιτητής ήταν ο Παναγιώτης Κομπιλίρης.

ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ (Θεόδωρος Γιακαλής, Κομνηνός Μπατζάκας, Δημήτρης Πλατάνας): Σαββίδης, Καπλάνης, Μπινιώρης, Μπουρδέκας (72΄ Τσέρπες), Παπαδόπουλος (82΄ Φάκκης), Κουτσιανούλης (91΄ Λακριντής), Κωνσταντόπουλος (91΄ Χάρμπας),  Γκεβόρι, Καραμπέτσος (79΄  Φλαριώτης).

ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ (Τάκης Σακελλαρόπουλος, Γιώργος Κατσούλης, Γιώργος Αργυρόπουλος, Θεόδωρος Σακκάς):  Μπεσσής, Γιαννακόπουλος, Πιτσιλής, Θ. Πλατάνας (84΄ Γαλανόπουλος), Αλεξανδρόπουλος, Κουτσουρόπουλος (84΄ Γεωργουλέας), Ζαραφέτας, Βασιλόπουλος, Ζαχαρόπουλος, Καρύδης, Νικολόπουλος.

Παρατηρητές αγώνα ήταν οι Λεωνίδας Σπάλλας, Παναγιώτης Βεργινάδης, ενώ γιατρός ο Γεώργιος Πανομήτρος.

  • Πριν την έναρξη του αγώνα οι αρχηγοί των δύο ομάδων Παναγιώτης Μπινιώρης (Εράνη Φιλιατρών) και Μιχάλης Ζαχαρόπουλος (Πανθουριακός) μετέφεραν το Κύπελλο στο χώρο μπροστά από την κερκίδα των επισήμων.
  • Οι δύο ομάδες εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο συνοδευόμενες από παιδιά Ακαδημιών.
  • Πριν την έναρξη του τελικού οι πρόεδροι των δύο ομάδων Χαράλαμπος Γιαννακόπουλος (Εράνη Φιλιατρών), Αγαθοκλής Χριστόπουλος (Πανθουριακός), συνοδευόμενοι από τον πρόεδρο της ΕΠΣΜ χαιρέτισαν τη διαιτητική τετράδα και τους ποδοσφαιριστές των δύο φιναλίστ.

ΑΠΟΝΟΜΕΣ
Στο ημίχρονο  του μεγάλου τελικού η ΕΠΣ Μεσσηνίας απένειμε πλακέτες στη διοίκηση της Κεντρικής Αγοράς Καλαμάτας για τη στήριξή της τόσο στην Ένωση, όσο και στις Μεικτές ομάδες καθώς επίσης στο Δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο για τη στήριξή του προς την ΕΠΣΜ.

Τέλος μετά τη λήξη του τελικού Κυπέλλου έγιναν οι απονομές Κυπέλλου στη θριαμβεύτρια ομάδα της Εράνης Φιλιατρών, στον φιναλίστ Πανθουριακό, αλλά και στη διαιτητική τετράδα.