Κύπελο Μεσσηνίας: Σήμερα ο μεγάλος τελικός Εράνης Φιλιατρών – Πανθουριακού

Κύπελο Μεσσηνίας: Σήμερα ο μεγάλος τελικός Εράνης Φιλιατρών – Πανθουριακού

Ο μεγάλος τελικός του Κυπέλλου Ερασιτεχνών Μεσσηνίας, μεταξύ της Εράνης  Φιλιατρών και του Πανθουριακού,  διεξάγεται σήμερα στις 5.30 μ.μ. στο Αθλητικό Κέντρο της ΕΠΣ Μεσσηνίας στον Κορδία.

Πρόκειται για τη μεγάλη γιορτή του μεσσηνιακού  ποδοσφαίρου, όπου αναμένεται να την παρακολουθήσουν πολυάριθμοι φίλαθλοι. Ο μεγάλος τελικός του Κυπέλλου είναι αφιερωμένος στο Σύλλογο Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματική ασθένεια «Φλόγα».

 Η Εράνη Φιλιατρών (έχει κατακτήσει 8 φορές το Κύπελλο), την εφετινή σεζόν συμμετείχε στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής  κατηγορίας, καταλαμβάνοντας τη 16η θέση και  υποβιβάστηκε στο τοπικό πρωτάθλημα.

Η Φιλιατρινή ομάδα επιστρέφει σε τελικό Κυπέλλου έπειτα από 10 χρόνια.

Ο Πανθουριακός συμμετείχε στο πρωτάθλημα της Α΄ Τοπικής κατηγορίας, καταλαμβάνοντας την 4η θέση (ισοβάθμησε με τον ΑΟ Κυπαρισσίας που ευνοείται στα μεταξύ τους ματς). Επιστρέφει δε σε τελικό Κυπέλλου έπειτα από 2 χρόνια (τη σεζόν 2021 – 2022 είχε κάνει το «νταμπλ»).

Η Εράνη Φιλιατρών για να φτάσει στο μεγάλο τελικό του Κυπέλλου Μεσσηνίας απέκλεισε κατά σειρά την ΑΕ Αβίας (με 3-0 χωρίς αγώνα), τον ΠΑΟ Καλλιθέας  (με 7-1), τον ΑΟ Στενωσιάς (με 1-1 και 5-0) και τον Ακρίτα Κορώνης (με 1-1 και 5-2).

Ο Πανθουριακός για να φτάσει στο μεγάλο τελικό του Κυπέλλου Μεσσηνίας απέκλεισε κατά σειρά τον Ολυμπιακό Ανάληψης (με 3-1), την Ομόνοια (με 3-0), τον Πάμισο Μεσσήνης (με 0-0 και 3-2) και το Μιλτιάδη Πύργου Τριφυλίας (με 1-0 και 2-2).