Navarino Agora: To δεύτερο φεστιβάλ οίνου αφιερωμένο στην αναγέννηση ενός ιστορικού αμπελώνα

Navarino Agora: To δεύτερο φεστιβάλ οίνου αφιερωμένο  στην αναγέννηση ενός ιστορικού αμπελώνα

Η Μεσσηνία γιορτάζει με γεύσεις και αρώματα από τα θρυλικά της αμπελοτόπια και τους πανάρχαιους δρόμους των κρασιών της

Το Messinia Terroirs Wine Festival 2024 θα φιλοξενηθεί στη Navarino Agora, το διαδραστικό, πολυπολιτισμικό χώρο της Costa Navarino, από τις 14 μέχρι τις 16 Ιουνίου. Πρόκειται για το δεύτερο οινικό φεστιβάλ που δίνει την ευκαιρία σε τοπικούς παραγωγούς και οινοποιούς να αναδείξουν τον πολύπλευρο χαρακτήρα του μεσσηνιακού αμπελώνα, εμφυσώντας νέα πνοή σε μια οινική παράδοση αιώνων. 

Το φεστιβάλ αποτελεί, για δεύτερη χρονιά, την κεντρική εκδήλωση εξωστρέφειας και προβολής του προγράμματος Messinia Terroirs, μιας πρωτοβουλίας του Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου που έχει ως στόχο την προβολή των οίνων της Μεσσηνίας και την αναγέννηση ενός τόπου με βαθιές ρίζες στην αμπελουργία, τις παραδόσεις και τον πολιτισμό.

Εκτός από παρουσιάσεις κρασιών και εκδηλώσεις γευσιγνωσίας, το τριήμερο φεστιβάλ θα περιλαμβάνει master classes για επαγγελματίες και οινόφιλους, ειδικά σεμινάρια στην αγγλική γλώσσα για τους ξένους επισκέπτες, ομιλίες και πάνελ συζητήσεων για την αμπελοκαλλιέργεια, προγράμματα ζωγραφικής με κρασί, εικαστικά, διαδραστικές εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους, χορό, καθώς και μουσικό πρόγραμμα κλασικού και σύγχρονου ρεπερτορίου.

Παράλληλα, στο πλαίσιο του φεστιβάλ το Σάββατο 15 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί ένα special four hands wine pairing event στο εστιατόριο Parelia του W Costa Navarino, με τοπικές γεύσεις, σε συνεργασία του Executive Chef του W Costa Navarino Δημήτρη Καράμπαμπα με τον σεφ Γιάννη Κούμανη από το καλαματιανό εστιατόριο «Βερσαλλίες», ενώ ο Sommelier Νικόλας Γιαννόπουλος, DipWSET, θα συνδυάσει το μενού με κρασιά από τους παραγωγούς της Μεσσηνίας.

Όλοι οι χώροι εστίασης της Navarino Agora θα συμμετέχουν στη μεγάλη γιορτή του Μεσσηνιακού Οίνου με προσαρμοσμένα μενού και τοπικά εδέσματα, τα οποία συνοδεύουν ιδανικά τα κρασιά των παραγωγών, ολοκληρώνοντας τη γευστική, γαστρονομική και πολιτισμική εμπειρία του Messinia Terroirs Wine Festival.

Το φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, του Δήμου Πύλου – Νέστορος, της ΕΝΟΑΠ και της ΕΔΟΑΟ.

Βασικός χορηγός και υποστηρικτής όλης της διοργάνωσης είναι η Costa Navarino. Χορηγός της δράσης προβολής των οινοποιών και της γευσιγνωσίας των κρασιών τους, είναι το κατάστημα Cellier στη Νavarino Agora.

Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα κοινοποιηθεί σύντομα, ενώ ο αριθμός των συμμετοχών στα ειδικά προγράμματα θα είναι περιορισμένος.