Συγκινητικές στιγμές στο αντίο Παπασταθόπουλου-Μπέτις

Συγκινητικές στιγμές στο αντίο Παπασταθόπουλου-Μπέτις

 «Ένας από τους δικούς μας από την πρώτη μέρα. Ευχαριστούμε», με αυτά τα λόγια, με ένα σύντομο βίντεο και με μια αναμνηστική φανέλα της ομάδας, η Ρεάλ Μπέτις αποχαιρέτισε τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο και την οικογένειά του. Ο Καλαματιανός αμυντικός έπαιξε το τελευταίο του παιχνίδι μπροστά στο κοινό της ισπανικής ομάδας την περασμένη Κυριακή 19/5 και παρά την ήττα από τη Ρεάλ Σοσιεδάδ 0-2 η ισπανική ομάδα τερμάτισε στην 7η θέση, με τον Παπασταθόπουλο να καταγράφει μια αρκετά γεμάτη χρονιά σε ένα από τα κορυφαία πρωταθλήματα του κόσμου.

Οι φίλαθλοι στο Μπενίτο Βιγιαμαρίν αποθέωσαν τον κορυφαίο Μεσσήνιο ποδοσφαιριστή, με τις στιγμές να είναι άκρως συγκινητικές. Λίγες μέρες νωρίτερα ο 35χρονος παίκτης είχε γνωστοποιήσει την απόφασή του να σταματήσει το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, αναφέροντας, μεταξύ άλλων:

«Οκτώβριος του 2023. Πήρα την απόφαση να δεχτώ την προσφορά να ενταχθώ σε αυτή την ομάδα. Ήταν μια μεγάλη ευκαιρία, αλλαγή χώρας, πρωταθλήματος, έδρας. Οι Betis έγιναν οικογένεια για μένα. Όλοι με καλωσόρισαν σαν να είμαι εδώ για χρόνια. Αγάπησα την πόλη, αυτή την ομάδα. Οι Betis. Αλλά η ζωή μου μακριά από την οικογένειά μου είναι αυτό που με αναγκάζει να φέρω αυτό το ταξίδι στο τέλος του. Αλλά για να βάλω ένα ευτυχισμένο τέλος στην ποδοσφαιρική μου καριέρα τίποτα καλύτερο από το να τελειώσει η καριέρα μου ως παίκτης της Betis και να παίζω στη La Liga Ισπανίας.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσοι με συνόδευσαν σε αυτό το ταξίδι: τους συμπαίκτες μου, όλο το επιτελείο, τον προπονητή που πίστεψε σε εμένα από την πρώτη μέρα και με έκαναν να νιώθω ότι ανήκω σε αυτή την οικογένεια σαν να ήμουν χρόνια εδώ και στη διοίκηση του συλλόγου με επέλεξε για αυτή την περιπέτεια της ομάδας βοήθειας. Και φυσικά σε όλα τα betics για την στήριξη σας σε νίκες και ήττες. Ευχαριστώ, betics. Verdiblanco για πάντα!».

Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος έχει αγωνιστεί σε όλα τα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, της Ιταλίας (Μίλαν, Τζέονα), Γερμανία (Βέρντερ Βρέμης, Ντόρτμουντ), Αγγλία (Άρσεναλ), Ισπανία (Μπέτις) και φυσικά στην Ελλάδα, μεταξύ άλλων σε Ολυμπιακό και ΑΕΚ.