Ξεκινούν οι απευθείας πτήσεις Παρίσι-Καλαμάτα από την Air France

Ξεκινούν οι απευθείας πτήσεις  Παρίσι-Καλαμάτα από την Air France

Ειδική εκδήλωση στην ελληνική πρεσβευτική κατοικία στο Παρίσι

Απευθείας πτήσεις από το Παρίσι στην Καλαμάτα ξεκινά τον Ιούλιο η Air France για το φετινό καλοκαίρι, κι όλα δείχνουν υψηλό ενδιαφέρον των Γάλλων ταξιδιωτών για τη νοτιοδυτική Πελοπόννησο.

Με αφορμή την έναρξη του νέου δρομολογίου του γαλλικού εθνικού αερομεταφορέα, διοργανώθηκε στην ελληνική πρεσβευτική κατοικία στο Παρίσι εκδήλωση αφιερωμένη στην Πελοπόννησο και ειδικότερα στη Μεσσηνία, ως ιδανικό προορισμό βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης.

Παρουσίαση

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 22 Μαΐου υπό την αιγίδα του ΕΟΤ και της Πρεσβείας της Ελλάδας στη Γαλλία, με την υποστήριξη της εταιρείας TEMES – Costa Navarino, ενώ σε αυτήν συμμετείχαν εκπρόσωποι των δύο γαλλικών αεροπορικών εταιρειών (Air France και Transavia), οι σημαντικότεροι Γάλλοι τουριστικοί πράκτορες, δημοσιογράφοι από τα μεγαλύτερα ΜΜΕ της χώρας, bloggers, καλλιτέχνες, καθώς και ο δημοφιλής Έλληνας δημοσιογράφος και παρουσιαστής Νίκος Αλιάγας.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν αναλυτικά η πολιτιστική κληρονομιά της νοτιοδυτικής Πελοποννήσου, η γαστρονομία της περιοχής και η ποικιλία των τουριστικών εμπειριών που προσφέρει σε συνδυασμό με τις υψηλού επιπέδου παροχές του ξενοδοχειακού συγκροτήματος Costa Navarino, που το καθιστούν πρωτοπόρο σε όλη την Ευρώπη.

Κάθε Σάββατο

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Έλληνας πρέσβης στη Γαλλία, Δημήτρης Ζεβελάκης, ενώ η προϊσταμένη της Υπηρεσίας ΕΟΤ Γαλλίας, Έμυ Αναγνωστοπούλου, εξήρε την απόφαση της Air France για έναρξη απευθείας πτήσεων προς Καλαμάτα, σημειώνοντας την προστιθέμενη αξία που δίνουν στο τουριστικό προϊόν της χώρας μας οι καινοτόμες επενδύσεις της Costa Navarino.

Οι πτήσεις Παρίσι-Καλαμάτα της Air France θα ξεκινήσουν στις 6 Ιουλίου με αεροσκάφος Α319 από το αεροδρόμιο Charles de Gaulle και θα πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο μέχρι τέλος Αυγούστου. Η πτήση από Παρίσι θα αναχωρεί στις 8.10 το πρωί και η πτήση από Καλαμάτα στη 1.30 μ.μ.