«Η τελευταία πινιάτα» της Κ. Τασσοπούλου στο 24ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας

«Η τελευταία πινιάτα» της Κ. Τασσοπούλου στο 24ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας

Την τελευταία βιβλιοπαρουσίαση του προγράμματος φιλαναγνωσίας «Αγκαλιά μ’ ένα βιβλίο, η βιβλιοθήκη πάει σχολείο» πραγματοποίησε για φέτος η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη στο 24ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας την περασμένη Παρασκευή.

Στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου υποδέχθηκαν τη συγγραφέα Κωνσταντίνα Τασσοπούλου, «για να μας παρουσιάσει το βιβλίο της με τίτλο “Η τελευταία πινιάτα”, ένα βιβλίο για μεγάλες αλήθειες που κρύβονται σε πράγματα μικρά. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο “Βιβλιοπολις”» όπως σημειώνεται σχετικά.

Να αναφερθεί πως η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας, μέσω του προγράμματος φιλαναγνωσίας που διεξάγεται με την αρωγή του Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου, θα συνεχίσει τις επισκέψεις στα σχολεία και τη νέα σχολική χρονιά, προκειμένου να φέρει περισσότερους συγγραφείς και περισσότερα βιβλία σε επαφή με μαθητές. «Στην ψηφιακή εποχή που ζούμε, σημαντικό έργο τόσο του σχολείου όσο και της βιβλιοθήκης είναι να διατηρήσουν και να ενισχύσουν στους μαθητές την αγάπη για την ανάγνωση. Κάθε βιβλίο είναι μια πύλη σε ένα νέο κόσμο, όπου οι μαθητές μπορούν να ζήσουν νέες εμπειρίες και να καλλιεργήσουν την ενσυναίσθηση, βλέποντας τον κόσμο μέσα από τα μάτια του άλλου, διαδικασία που είναι απαραίτητη για την κατανόηση και την αποδοχή του εαυτού τους και των άλλων» σχολιάζεται σχετικά.