Καλαμάτα: Δράση για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος

Καλαμάτα: Δράση για την Παγκόσμια  Ημέρα κατά του Καπνίσματος

Μέρα αφιερωμένη στην ενημέρωση για τις επιπτώσεις του καπνίσματος στην υγεία και στην προώθηση διακοπής του η Πέμπτη. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος, πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου της Καλαμάτας δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού για τις επιβλαβείς συνέπειες της χρήσης του καπνού, αλλά και για τα οφέλη από τη διακοπή του καπνίσματος.

Η δράση περιελάμβανε διανομή έντυπου ενημερωτικού υλικού για τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος, και δωρεάν μετρήσεις σε πολίτες-καπνιστές με τη χρήση φορητού σπιρόμετρου, εκτίμηση αναπνοής και μέτρηση μονοξειδίου του άνθρακα (CO) σε καπνιστές. Παράλληλα, υπήρξε ενημέρωση και για το Ιατρείο Διακοπής Καπνίσματος που λειτουργεί στο Νοσοκομείο Καλαμάτας.

Η δράση συνδιοργανώθηκε από το Νοσοκομείο Καλαμάτας, το Κέντρο Υγείας Καλαμάτας και τις Τ.Ο.Μ.Υ 1, 2, και 3 Καλαμάτας με την υποστήριξη του Δήμου Καλαμάτας.

Τη σημασία για την υγεία, τα οφέλη για τον οργανισμό και τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής από τη διακοπή του καπνίσματος επισήμανε και ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, που βρέθηκε στην κεντρική πλατεία, στηρίζοντας τη δράση και συγχαίροντας όσους φορείς συμμετείχαν στην προώθηση του μηνύματος και στην ενημέρωση του κοινού.