Ο Μικρός Πρίγκιπας και ο Αεροπόρος…

Ο Μικρός Πρίγκιπας και ο Αεροπόρος…

Ο Μικρός Πρίγκιπας πετά στη γη και συναντά έναν αεροπόρο (Λαός – Έλληνες). Σε αυτόν λέει το αγόρι τις ενδιαφέρουσες περιπέτειές του. Μιλά για το πώς είναι να πετά στους πλανήτες, προσπαθώντας να ξεφύγει από ένα ιδιότροπο φυτό (ΗΠΑ), για το οποίο ο πρίγκιπας είχε τρυφερά συναισθήματα, αλλά δεν μπορούσε να αντεπεξέλθει στην ευθύνη που του ανατέθηκε.

Έτσι, ο πρίγκιπας πέταξε σε έναν πλανήτη, όπου συνάντησε ένα βασιλιά (Κ. Μητσοτάκης) ο οποίος πίστευε ότι όλα στον κόσμο τού ανήκουν. Είναι αλήθεια ότι αυτό δεν ήταν έτσι, ο βασιλιάς πίστευε ότι μπορούσε να ελέγξει την ύλη, αλλά στην πραγματικότητα, όπως πολλοί άλλοι, προσαρμόστηκε στις αλλαγές της σπουδαίας φύσης. Έτσι, αυτή η στάση του βασιλιά ενόχλησε τον πρίγκιπα.

Στον επόμενο πλανήτη, το αγόρι συναντά έναν ναρκισσιστή (Ν. Ανδρουλάκης), ο οποίος βασανίζεται μόνο για τη δημοτικότητά του και τίποτε άλλο. Ο ναρκισσιστής είναι έτοιμος να κάνει κάθε θυσία, αρκεί όλοι γύρω του να τον αγαπούν και να τον θαυμάζουν. Η επικοινωνία με ένα τέτοιο άτομο δεν είναι πολύ ευτυχής για το αγόρι, και έτσι αρχίζει να πετά σε έναν άλλο πλανήτη.

Αυτή τη φορά, ο πρίγκιπας συναντά ένα μέθυσο (Δ. Κουτσούμπας), ο οποίος σκέφτεται ότι η ζωή του είναι ευτυχισμένη. Ωστόσο, είναι γεμάτη με δυσκολίες και βάσανα. Έτσι, πίνει για να καταπνίξει τον πόνο του και το κενό που νιώθει μέσα του. Τώρα το αγόρι έχει εντελώς διαφορετικά συναισθήματα για αυτόν τον άτυχο άνθρωπο, συγκριτικά με άλλους ανθρώπους που είχε συναντήσει. Αυτή τη φορά, ο πρίγκιπας ένιωθε συμπόνια και οίκτο για το μέθυσο, αλλά δεν μπορούσε να τον βοηθήσει. Έτσι πετάει μακριά και λέει στον αεροπόρο (Λαός-Έλληνες):

«Στις επόμενες εθνικές εκλογές θα γίνω πρωθυπουργός», ξεκαθαρίζοντας μάλιστα πως δεν πρόκειται να συγκυβερνήσει με κανέναν άλλο, «γιατί όλοι έχουν προσωπικές ατζέντες…».

Είπε κι άλλα, όμως δε χωρούν σε αυτή τη στήλη, άλλη φορά θα σας τα πω.

Για να καταλάβετε όμως τι λέω, αυτός ο μικρός σύγχρονος πρίγκιπας ονομάζεται Στέφανος Κασσελάκης και είναι Έλληνας επιχειρηματίας και πολιτικός, που από το Σεπτέμβριο του 2023 είναι πρόεδρος του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς – Προοδευτική Συμμαχία. Γεννήθηκε στο Μαρούσι τον Μάρτιο του 1988 και μεγάλωσε στην Εκάλη, ενώ έλκει την καταγωγή του από τα Χανιά. Ως τις αρχές του 2023 διέμενε στο Μαϊάμι. Κατάγεται από οικογένεια που δραστηριοποιείται στο χώρο της Ναυτιλίας. Σπούδασε στις ΗΠΑ, όπου αργότερα εργάστηκε στον τραπεζικό τομέα και τα ναυτιλιακά, αρθρογραφούσε στον Εθνικό Κήρυκα, υποστηρικτικά για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και επικριτικά για το ΣΥΡΙΖΑ, και ήταν εγγεγραμμένος ως Ρεπουμπλικανός.

Στις βουλευτικές εκλογές του 2023 ήταν υποψήφιος βουλευτής σε μη εκλόγιμη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ. Τον Αύγουστο, ερχόμενος για «διακοπές» στον πλανήτη μας, ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του στις εκλογές για την προεδρία του κόμματος, βγαίνοντας πρώτος και στους δύο γύρους της εκλογικής διαδικασίας.

Αυτά τα λίγα για σήμερα, έτσι σαν παραμύθι. Για τον αεροπόρο μη με ρωτάται, θα τον βρούμε, φαντάζομαι, στις 9 Ιουνίου, αν δεν πάει για μπάνιο.

Μιλάμε πάλι…

Υ.Γ. Ο Μικρός Πρίγκιπας είναι βιβλίο του Γάλλου συγγραφέα Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ. Αν και θεωρείται παιδικό βιβλίο, απευθύνεται σε όλους. Βρίσκεται δεύτερο από την κορυφή της λίστας των βιβλίων που πουλήθηκαν σε περισσότερα από 100 εκατομμύρια αντίτυπα.

Του Κώστα Δεληγιάννη