Ένωση Συλλόγων Γονέων: «Δε μας καλύπτει η κατανόηση και η αναγνώριση του προβλήματος από την πλευρά του Δήμου»

Ένωση Συλλόγων Γονέων: «Δε μας καλύπτει η κατανόηση και η αναγνώριση του προβλήματος από την πλευρά του Δήμου»

Για τη μαζική παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο τοποθετείται η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Καλαμάτας.

Όπως σημειώνεται από το Διοικητικό της Συμβούλιο: «Την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε μαζική συμβολική διαμαρτυρία των σωματείων των εκπαιδευτικών και της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Καλαμάτας. Εκπαιδευτικοί και γονείς από την πλειοψηφία των σχολείων της πόλης βρεθήκαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο για να αντιδράσουμε, επειδή η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο!

Μίλησαν οι εκπρόσωποι του σωματείου των δασκάλων, της Ένωσης Γονέων και του Συλλόγου Γονέων του 6ου Δημοτικού που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή οξυμένα θέματα με το κτήριο.

Σε μία συμβολική κίνηση παρουσιάσαμε σε φωτογραφίες ορισμένα μόνο παραδείγματα από την τραγική κατάσταση των σχολείων:

-Σε σχολεία (όπως το 6ο Δημοτικό, 13ο Δημοτικό, 12ο Δημοτικό, 18ο Δημοτικό, Δημοτικό Λαιίκων, 3ο Γυμνάσιο κ.ά.) στάζουν τα ταβάνια ή πλημμυρίζουν με την πρώτη βροχή,

-Υπάρχουν σε αίθουσες μούχλες και σοβάδες που κρέμονται

-Υπάρχουν σχολεία σε λυόμενα (17ο Δημοτικό, Ειδικό Νηπιαγωγείο και Δημοτικό, 4ο Νηπιαγωγείο, 11ο Νηπιαγωγείο) ή κτήρια που θα μπορούσαν ενδεχομένως να είναι μουσεία αλλά όχι να στεγάζουν καθημερινά δεκάδες παιδιά (Μπενάκειο)

-Σχολεία με σοβαρό πρόβλημα προσβασιμότητας (δημοτικό Λαιίκων),

-Σχολεία με ακατάλληλα και σε πολλές περιπτώσεις επικίνδυνα προαύλια

-Ο Συνήγορος του Πολίτη παρενέβη για το πρόβλημα αιθουσών στο Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Λύκειο.

Τα χρήματα που διατίθενται για αποκαταστάσεις είναι πενιχρά, ενώ στις περισσότερες των περιπτώσεων η επιτακτική ανάγκη για νέα σχολική στέγη φαντάζει όνειρο μακρινό. Η κατάσταση, μάλιστα, επιδεινώθηκε εμφανώς μετά την κατάργηση των σχολικών επιτροπών.

Δε μας καλύπτει η κατανόηση και η αναγνώριση του προβλήματος από την πλευρά του Δήμου, ούτε η περιγραφή κάποιων έργων που έγιναν, τα οποία όμως δε λύνουν κανένα από τα τεράστια προβλήματα που υπάρχουν.

Θα συνεχίσουμε και ζητάμε:

-Μέσα στις γιορτές να λυθούν τουλάχιστον τα σοβαρά προβλήματα στεγανότητας των σχολείων. Δεν είμαστε στο 1970 για να βάζουν οι δάσκαλοι κουβάδες στις τάξεις!

-Να λυθούν μέσα στις γιορτές όλα τα προβλήματα με υγρασίες και σοβάδες.

-Γνωρίζουμε ότι το βάρος που έχει πέσει στους Δήμους είναι τρομερά δυσανάλογο των χρημάτων που λαμβάνουν από την κεντρική διοίκηση. Είμαστε διατεθειμένοι να στηρίξουμε το Δήμο και να έρθουμε μαζί του, γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές, εάν αποφασίσει να σηκώσει τη φωνή του και να απαιτήσει δυναμικά στο υπουργείο χρήματα για τα μεγαλύτερα έργα που πρέπει να γίνουν».