Αεροδρόμιο Καλαμάτας: Ας βάλουν ένα χορτοκοπτικό, διαφορετικά ας πάρουν μια κατσίκα…

Αεροδρόμιο Καλαμάτας: Ας βάλουν ένα χορτοκοπτικό,  διαφορετικά ας πάρουν μια κατσίκα…

Όσο περνούν οι μέρες, όλο και πληθαίνει το πρόγραμμα πτήσεων του αεροδρομίου Καλαμάτας, που όμως για ακόμα μια χρονιά παραμένει σε κακή κατάσταση.

Τα προβλήματα γνωστά και έχουν γραφεί δεκάδες φορές, με τα κενά σε προσωπικό να είναι τεράστια, όπως τεράστια είναι και τα κτηριακά ζητήματα. Μόνη ελπίδα πλέον για να λυθούν είναι η άφιξη της Fraport, η οποία αναμένεται να αναλάβει σταδιακά τον έλεγχο του αεροδρομίου από τα τέλη του έτους.

Όμως, εντύπωση προκαλεί η κατάσταση που επικρατεί στον περιβάλλοντα χώρο του αεροδρομίου Καλαμάτας, καθώς είναι πνιγμένος στα χορτάρια, κάτι που εγκυμονεί κίνδυνο για φωτιά, ενώ είναι και η πρώτη εικόνα που αντικρίζει ένας επισκέπτης βγαίνοντας από την αίθουσα αφίξεων, κι αφού δει μια ξεραμένη ελιά σε γλάστρα!

Πέραν αυτού, όταν διαβεί την κεντρική πύλη του αεροδρομίου θα αντικρίσει φανάρια που δε λειτουργούν (ενώ και να λειτουργούσαν, ένα από αυτά έχει καταστραφεί εδώ και χρόνια) και σήματα του ΚΟΚ πάνω στη νησίδα να λείπουν, αλλά κανείς αρμόδιος δε φαίνεται να συγκινείται.

Στο παρελθόν Περιφέρεια Πελοποννήσου και Δήμος Καλαμάτας είχαν δείξει ενδιαφέρον για τον ευπρεπισμό χώρων του αεροδρομίου, αλλά οι εικόνες που περιγράψαμε παραπάνω υποδηλώνουν ότι μάλλον αυτό το ενδιαφέρον δεν υπάρχει.

Ποιος θα βελτιώσει την κατάσταση δεν το ξέρουμε, αλλά σίγουρα κάποιος πρέπει να το κάνει, έστω και τώρα.
Π.Μπ.