Δύο θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα τον Απρίλιο στη Μεσσηνία

Δύο θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα τον Απρίλιο στη Μεσσηνία

Υπερβολική ταχύτητα η πιο συχνή επικίνδυνη παράβαση των Πελοποννήσιων οδηγών

Το πόδι στο γκάζι φαίνεται πως ξεχνούν συχνά οι οδηγοί στην Πελοπόννησο, καθώς είναι η πιο συχνή παράβαση που βεβαιώνεται από τους τροχονόμους. Αυτό έδειξαν για άλλη μια φορά τα στατιστικά στοιχεία της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου για τα τροχαία ατυχήματα και τις παραβάσεις. Σύμφωνα με αυτά, σε όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου τον Απρίλιο σημειώθηκαν 30 τροχαία ατυχήματα με 38 παθόντες (νεκροί, σοβαρά και ελαφρά τραυματίες).

Τροχαία ατυχήματα
Ειδικότερα, σε επίπεδο Περιφέρειας σημειώθηκαν τρία θανατηφόρα τροχαία με τρεις νεκρούς, τρία σοβαρά τροχαία με τέσσερις σοβαρά τραυματίες και 24 ελαφρά τροχαία με 31 ελαφρά τραυματίες.

Αντίστοιχα, στη Μεσσηνία σημειώθηκαν δύο θανατηφόρα τροχαία με δύο νεκρούς, δύο σοβαρά τροχαία με δύο σοβαρά τραυματίες και τρία ελαφρά τροχαία με τρεις ελαφρά τραυματίες.

Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων, όπως προέκυψε από την τροχονομική έρευνα, ήταν η παραβίαση προτεραιότητας, το αντικανονικό προσπέρασμα, η μη τήρηση απόστασης ασφαλείας και οι παραβιάσεις σήμανσης.

Παραβάσεις
Στο πλαίσιο των δράσεων για τον Απρίλιο, συγκροτήθηκαν 645 συνεργεία ελέγχων μέθης, ενώ πραγματοποιήθηκαν 13.626 έλεγχοι διερεύνησης μέθης και διαπιστώθηκαν 37 παραβάσεις.

Επιπλέον, στο ίδιο χρονικό διάστημα βεβαιώθηκαν και 3.319 επικίνδυνες παραβάσεις. Ειδικότερα: 1.144 για υπερβολική ταχύτητα, 827 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση,  695 για αντικανονικό προσπέρασμα, 419 για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση, 104 για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση, 48 για ΚΤΕΟ, 43 για οδήγηση με φθαρμένα ελαστικά, 17 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, 14 για αντικανονικούς ελιγμούς, 6 για μη χρήση παιδικών καθισμάτων και δύο για παραβίαση σηματοδότη.

Της Βίκυς Βετουλάκη