Ένα όμορφο απόγευμα με συναυλία μουσικής δωματίου με κουιντέτα των R. Schumann και D. Shostakovich, με τον τίτλο «Σκιές στο Φως», απόλαυσαν όσοι βρέθηκαν στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας προχθές, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που πραγματοποιεί το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας για τα 40 χρόνια λειτουργίας του.
Ο Λουκάς Γεώργας στο πιάνο, η Βαρβάρα Τσότρα στο βιολοντσέλο, η Σοφία-Καρολίνα Αναγνώστου στη βιόλα και οι Katalin Kertesz και Αντώνης Μαζιώτης στα βιολιά, παρουσίασαν δύο έργα σταθμούς, στο πιανιστικό κουιντέτο του Schumann σε Μι ύφεση μείζονα, έργο 44 και του Shostakovich σε Σολ ελάσσονα, έργο 57.
Τα έργα αυτά, αντιπροσωπευτικά της μουσικής για πιάνο με κουαρτέτο εγχόρδων, χαρακτηρίζονται από έντονο λυρισμό, δυναμικές αντιθέσεις, βαθιά εσωτερικότητα και διακριτή ειρωνεία. Η συναυλία ήταν αφιερωμένη στη συμπλήρωση των 50 ετών από το θάνατο του Ρώσου συνθέτη Dmitri Shostakovich.