Η μεταμόσχευση νεφρού δεν τον εμποδίζει να ζει μια ενεργητική ζωή, συνεχίζοντας και τον αθλητισμό με επιτυχίες. Αυτό ήταν το ζωντανό μήνυμα που έστειλε για μια ακόμη φορά ο Καλαματιανός παλιός πρωταθλητής του πόλο, Νίκος Ηλιόπουλος, ο οποίος έχει κατακτήσει 8η θέση σε Ολυμπιακούς Αγώνες με την εθνική μας ομάδα.
Αυτή τη φορά, ο Ηλιόπουλος, μαζί με τον προπονητή του Τάκη Λαγοπάτη αγωνίστηκαν στους αγώνες κολύμβησης που πραγματοποιήθηκαν το περασμένο Σάββατο στη Στούπα, στο πλαίσιο του 1ου αθλητικού φεστιβάλ Δυτικής Μάνης. Οι δυό τους εκπροσώπησαν τον Πανελλήνιο Αθλητικό Σύλλογο Μεταμοσχευμένων «Δρομέας», διαδίδοντας την ιδέα της δωρεάς ιστών και οργάνων για μεταμόσχευση, μια μεγαλειώδης πράξη υπέρτατης αγάπης που χαρίζει ζωή και συνήθως ξεπηδά ως αχτίδα ελπίδας μέσα από μια ανεπίστρεπτη τραγωδία.
Αγωνιστικά, ο Νίκος Ηλιόπουλος τερμάτισε 2ος στα 500 μ. ο Τάκης Λαγοπάτης 3ος στα 1000 μ., ανάμεσα σε περισσότερους από 30 κολυμβητές διαφόρων ηλικιακών κατηγοριών.
Ο πρόεδρος του «Δρομέα» Γιάννης Αρκάς συγχαίρει και το καλαματιανό δίδυμο «για τις αθλητικές τους επιδόσεις και για την ευαισθησία τους να τρέξουν για τον ιερό σκοπό των μεταμοσχεύσεων».