Ο Καλαματιανός μπασκετμπολίστας Νεοκλής Αβδάλας στα 19 χρόνια του αναδεικνύεται για δεύτερη συνεχή σεζόν Καλύτερος Νέος Παίκτης (κάτω των 21 ετών) και παράλληλα Πιο Βελτιωμένος Παίκτης για την Stoiximan GBL της σεζόν 2024-25!
Ο ύψους 2μ.03 περιφερειακός παίκτης, Νεοκλής, γιός του παλιού μπασκετμπολίστα Δημήτρη Αβδάλα, είχε αναδειχθεί Καλύτερος Νέος Παίκτης του Πρωταθλήματος και την προηγούμενη αγωνιστική χρονιά 2023-24 ως παίκτης της Καρδίτσας ΙΑΠΩΝΙΚΗΣ, υπό τις οδηγίες του Καλαματιανού προπονητή, Νικόλα Παπανικολόπουλου.
Ο 19χρονος σούτινγκ γκαρντ το προηγούμενο καλοκαίρι παραχωρήθηκε από τον Παναθηναϊκό AKTOR, στον οποίο ανήκει από το 2021, στο Περιστέρι με την μορφή του δανεισμού και κατάφερε να εξελιχθεί και να ξεχωρίσει, εντυπωσιάζοντας με τις εμφανίσεις του. Ο Αβδάλας επικράτησε σε όλες τις ψηφοφορίες των Stoiximan GBL Awards για τον Καλύτερο Νέο Παίκτη και τον Πιο Βελτιωμένο. Στην ψηφοφορία των αρχηγών και των προπονητών των ομάδων για τον Καλύτερο Νέο Παίκτη, ο 19χρονος περιφερειακός συγκέντρωσε το 79,16% των προτιμήσεων (19 ψήφοι). Δεύτερος ήταν ο Αλέξανδρος Σαμαντούροβ του Παναθηναϊκού AKTOR με 16,6% (4 ψήφοι).
Στην ψηφοφορία των δημοσιογράφων, ο Αβδάλας ψηφίστηκε από το 66,67% (32 προτιμήσεις). Δεύτερος ήταν ο συμπαίκτης του την προηγούμενη σεζόν στο Περιστέρι, Βαγγέλης Ζούγρης με 18,75% (9 ψήφοι).
Ο Αβδάλας στην ψηφοφορία του φίλαθλοι κοινού συγκέντρωσε το 29,45% των προτιμήσεων (617 ψήφοι). Δεύτερος ήταν ο Σαμαντούροβ με 17,33% (363 ψήφοι).
Στην ψηφοφορία των αρχηγών και των προπονητών των ομάδων για τον Πιο Βελτιωμένο Παίκτη, ο 19χρονος σούτινγκ γκαρντ ψηφίστηκε από το 58,3% (14 προτιμήσεις). Δεύτερος ήταν ο Ζούγρης με 16,6% (4 ψήφοι).
Ο Αβδάλας στην ψηφοφορία των εκπροσώπων των Μ.Μ.Ε. συγκέντρωσε το 56,25% των ψήφων (27), έναντι 8,33% που πήραν ο Ζούγρης και ο Αντώνης Καραγιαννίδης του Προμηθέα Βίκος Cola οι οποίοι έλαβαν από 4 προτιμήσεις.
Στην ψηφοφορία του φίλαθλου κοινού για τον Πιο Βελτιωμένο Παίκτη ο 19χρονος σούτινγκ γκαρντ συγκέντρωσε το 16,42% των ψήφων (328 προτιμήσεις). Δεύτερος ήταν ο Όμηρος Νετζήπογλου της ΑΕΚ Betsson με 7,56% (151 ψήφοι).
«Ευχαριστώ πολύ όσους με ψήφισαν», δήλωσε ο Νεοκλής Αβδάλας από την Κρήτη, όπου προετοιμάζεται με την Εθνική για το Ευρωμπάσκετ U20 που αρχίζει το προσεχές Σάββατο (12/7) σε Ηράκλειο και Νέα Αλικαρνασσό.
«Είναι σίγουρα μεγάλη τιμή για μένα η ανάδειξη μου σε Καλύτερο Νέο Παίκτη για δύο σερί σεζόν και σε Πιο Βελτιωμένο και αποτελούν την επιβράβευση της δουλείας που έκανα τα τελευταία δύο χρόνια», τόνισε ο 19χρονος σούτινγκ γκαρντ, ο οποίος ετοιμάζει βαλίτσες για τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, καθώς τη νέα σεζόν θα αγωνίζεται στο κολλεγιακό πρωτάθλημα και τη Βιρτζίνια Τεκ.
«Θέλω να ευχαριστήσω την Καρδίτσα ΙΑΠΩΝΙΚΗ, το Περιστέρι και τον Παναθηναϊκό AKTOR, που μου έδωσε την δυνατότητα να παίξω ως δανεικός», συνέχισε ο Αβδάλας και επισήμανε: «Να ευχαριστήσω όλους τους συμπαίκτες μου, γιατί η προσωπική διάκριση αναδεικνύεται μέσα από την ομαδική προσπάθεια στο μπάσκετ, την διοίκηση του Περιστερίου και τον προπονητή μου την τελευταία σεζόν Γιώργο Λιμνιάτη, ο οποίος μου έδειξε την ευκαιρία να δείξω τις δυνατότητες μου».
Οι μέσοι όροι του Νεοκλή Αβδάλα στην Stoiximan GBL 2024-25:
20 αγώνες, 8.10 πόντοι, 73.3% βολές, 49.3% δίποντα, 36.29% τρίποντα, 2.5 ριμπάουντ, 1.2 ασίστ, 0.5 κλεψίματα, 0.35 κοψίματα, 0.85 λάθη, 18:10 χρόνος συμμετοχής.