Με τίτλο «Ελληνομάθεια – Όλοι είμαστε Έλληνες, της ημετέρας παιδείας μετέχοντες» θα πραγματοποιηθεί στις 9 Αυγούστου, στις 9.00 το πρωί, στην Costa Navarino, το συνέδριο της Μεσσηνιακής Αμφικτυονίας, ενώ θα ακολουθήσει η γενική της συνέλευση
Όπως σημειώνεται σχετικά, «στο συνέδριο αυτό θέλουμε να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις οι οποίες αφορούν στα παιδιά των ομογενών και όχι μόνο, δεύτερης και τρίτης γενιάς, τα οποία δε γνωρίζουν την ελληνική γλώσσα επαρκώς έως καθόλου. Έτσι το Δ.Σ. της Μεσσηνιακής Αμφικτυονίας, σε συνεργασία με σχολικούς συμβούλους της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, έχουν βρει εθελοντές εκπαιδευτικούς, οι οποίοι θα κάνουν διαδικτυακά μαθήματα ελληνικής γλώσσας σε αρχάριους και προχωρημένους.
Θα δημιουργήσουμε τμήματα ομαδοποιημένα στις ζώνες ωρών των κρατών διαμονής των μαθητών. Ο αριθμός των τμημάτων θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των εθελοντών εκπαιδευτικών και τον αριθμό των μαθητών που θα θελήσουν να ενταχθούν στο πρόγραμμα. Τα δε μαθήματα θα ξεκινήσουν με τη νέα σχολική χρονιά».