Με επιτυχία και μεγάλο ενδιαφέρον η πεζοπορία του Συλλόγου Αθλούμενων Μεσσήνης στο Ταίναρο

Με επιτυχία και μεγάλο ενδιαφέρον η πεζοπορία του Συλλόγου Αθλούμενων Μεσσήνης στο Ταίναρο

Την περασμένη Κυριακή 27 Ιουλίου ο Σύλλογος Αθλούμενων Μεσσήνης πραγματοποίησε πεζοπορία στο πανέμορφο και ιστορικό ακρωτήρι του Ταινάρου, στο οποίο οι αρχαίοι Έλληνες πίστευαν ότι βρισκόταν η είσοδος του Άδη και κατά την ελληνική μυθολογία από το Ταίναρο ο Ηρακλής κατέβηκε στον Άδη για να υλοποιήσει τον 12ο άθλο του.

Τα μέλη του Σ.Α.Μ ξεκίνησαν από το χωριό Κοκκινόγεια και ακολουθώντας το αντίστοιχο μονοπάτι έφτασαν μέχρι το φάρο του ακρωτηρίου που αποτελεί το νοτιότερο χερσαίο σημείο της Ευρώπης.

Μετά από μία ολιγόλεπτη στάση στο φάρο επέστρεψαν στην Κοκκινόγεια πλήρως ευχαριστημένα και ικανοποιημένα από την άγρια ομορφιά του τοπίου, χωρίς να πτοούνται από την απαιτητική διαδρομή του μονοπατιού ή τις δύσκολες καιρικές συνθήκες που αντιμετώπισαν (υψηλές θερμοκρασίες, έντονη ηλιακή ακτινοβολία).