Το Πολεμικό Μουσείο Καλαμάτας απέκτησε αυτόματο εξωτερικό απινιδωτή

Το Πολεμικό Μουσείο Καλαμάτας απέκτησε αυτόματο εξωτερικό απινιδωτή

Το δικό του Αυτόματο Εξωτερικό Απινιδωτή (AED) απέκτησε το Πολεμικό Μουσείο/Παράρτημα Καλαμάτας, ενώ προχθές

έγινε η χαρτογράφησή του στον Εθνικό Χάρτη Απινιδωτών από την Ανθρωπιστική Οργάνωση Κοινωνίας Πολιτών Kids Save Lives – Τα παιδιά σώζουν ζωές, παρουσία πιστοποιημένων εθελοντών εκπαιδευτών του οργανισμού, του διευθυντή Πολεμικού Μουσείου/Παραρτήματος Καλαμάτας, καθώς και των στελεχών του παραρτήματος.

Ο απινιδωτής τοποθετήθηκε μέσα σε ειδικό κυτίο φύλαξης με ειδική σήμανση και απαραίτητα υλικά για ασφαλή εκτέλεση CPR, ενώ είναι προσβάσιμος όλο το 24ωρο και στην ευρύτερη κοινότητα. Όλο, δε, το προσωπικό του μουσείου έχει λάβει σχετική επιμόρφωση για τη χρήση του.

Επίσης, μέσω της δωρεάν πολύγλωσσης εφαρμογής iSAVElives παρέχεται η δυνατότητα στους πρώτους ανταποκρινόμενους να καθοδηγούνται προς το θύμα που κινδυνεύει και να εντοπίζουν άμεσα τους πλησιέστερους διαθέσιμους Αυτόματους Εξωτερικούς Απινιδωτές (AEDs).

Μιλώντας σχετικά ο διευθυντής του Πολεμικού Μουσείου/ Παράρτημα Καλαμάτας, λοχαγός (ΠΖ-ΕΥ) Γεώργιος Κατσιμαγκλής, ευχαρίστησε θερμά τους εθελοντές εκπαιδευτές  για την πολύτιμη προσφορά βοήθειας στη χαρτογράφηση του απινιδωτή και τόνισε τη σημαντικότητα ύπαρξης περισσότερων Αυτόματων Εξωτερικών Απινιδωτών σε δημόσιους χώρους.

Αξίζει να τονιστεί ότι στην Καλαμάτα, μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί στον Εθνικό Χάρτη Απινιδωτών 21 λειτουργικοί AEDs, ενώ συνεχώς προστίθενται κι άλλοι.