Αστυνομική επιχείρηση: Συλλήψεις για διακίνηση ναρκωτικών

Αστυνομική επιχείρηση: Συλλήψεις για διακίνηση ναρκωτικών

Εξιχνιάσθηκε κλοπή αυτοκινήτου που είχε γίνει στην Καλαμάτα

Για διακίνηση ηρωίνης σε τοξικομανείς συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας ένας 38χρονος Ρομά.

Η Ελληνική Αστυνομία πραγματοποίησε από τις 15 έως τις 19 Σεπτεμβρίου εκτεταμένες επιχειρήσεις σε όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Διεύθυνσης.

Ναρκωτικά
Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν, συνολικά ελέγχθηκαν 731 άτομα (647 Έλληνες και 84 αλλοδαποί) και 537 οχήματα. Προσήχθησαν 50 άτομα (43 Έλληνες και 7 αλλοδαποί) και συνελήφθησαν 30 για διάφορα αδικήματα. Επίσης, σε όλη την Περιφέρεια βεβαιώθηκαν 180 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ενώ τρία οχήματα ακινητοποιήθηκαν.

Σε ό,τι αφορά τη Μεσσηνία, οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε συλλήψεις για παραβάσεις κυρίως σχετικές με ναρκωτικά και οπλοκατοχή. Ειδικότερα, στον Άγιο Κωνσταντίνο Αρφαρών ένας 38χρονος Ρομά, σύμφωνα με τις πληροφορίες που δέχτηκε η Αστυνομία, διακινούσε ηρωίνη και ναρκωτικά χάπια σε τοξικομανείς, με τιμές 10 ευρώ το γραμμάριο η ηρωίνη και 5 ευρώ ανά ναρκωτικό δισκίο Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών και της ΟΠΚΕ πραγματοποίησαν έρευνα στην κατοικία του, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 29,4 γραμμάρια ηρωίνης, 113 ναρκωτικά δισκία, ένα μαχαίρι με λάμα 12 εκ., ένας σουγιάς, ένα κινητό τηλέφωνο και το ποσό των 195 ευρώ.

Σε άλλη περίπτωση συνελήφθη ένας 54χρονος στη Μεσσήνη, καθώς στην κατοχή του εντοπίστηκαν ένα αναδιπλούμενο μαχαίρι τύπου karambit με λάμα 6 εκ., ένα γραμμάριο ηρωίνης και ένα ξύλινο ρόπαλο 53 εκ..

Στο Καρτερόλι ένας 24χρονος Ρομά συνελήφθη έπειτα από έρευνα σε παράπηγμα που διέμενε, όπου βρέθηκαν ένα γραμμάριο κάνναβης, ένα μαχαίρι με λάμα 15 εκ., ένα μαχαίρι τύπου karambit και ένα στιλέτο 8 εκ.

Στη Μικρομάνη ένας 19χρονος Ρομά κατείχε 1,2 γραμμάρια κάνναβης και ένα μαχαίρι τύπου karambit με μήκος λάμας 9 εκ.

Για ναρκωτικά συνελήφθησαν ακόμα ένας 19χρονος στην Καλαμάτα με 1,1 γραμμάριο κάνναβης και ένας 61χρονος στα Αρφαρά με 4,5 γραμμάρια ηρωίνης.

Επιπλέον, συνελήφθησαν πέντε άτομα για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας και ένας ακόμη για την ίδια παράβαση, αλλά και έλλειψη δελτίου ταυτότητας.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους εισαγγελείς, ενώ οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση.

Εξιχνίαση κλοπής αυτοκινήτου
Η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας εξιχνίασε την κλοπή οχήματος που είχε σημειωθεί στις 25 Μαΐου στην οδό Σαλαμίνος, στην Καλαμάτα. Το όχημα ήταν σταθμευμένο και ανασφάλιστο απέναντι από το κατάστημα του ιδιοκτήτη, ενώ οι δράστες ταυτοποιήθηκαν μέσω βιντεοληπτικού υλικού.

Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο αλλοδαπών, 34 και 40 ετών, αλβανικής υπηκοότητας, καθώς και άγνωστου συνεργού τους.

Της Βίκυς Βετουλάκη