Εθελοντική αιμοδοσία στον Ιερό Ναό Αγ. Νικολάου

Εθελοντική αιμοδοσία στον Ιερό Ναό Αγ. Νικολάου

Φανταζόταν άραγε πριν 75 περίπου χρόνια ο Οδυσσέα Ελύτης ότι ο στίχος του υπέροχου έργου του «Θέλει και οι ζωντανοί να δίνουν το αίμα τους…», θα γινόταν το όνομα μιας εθελοντικής ομάδας αιμοδοσίας;

Ίσως και ναι, αν σκεφτεί κανείς τις ευαισθησίες αυτού του ξεχωριστού ανθρώπου.

Η ομάδα αυτή μετρά ήδη 8 χρόνια ζωής και συνεχώς  προοδεύει και αναπτύσσεται αναλαμβάνοντας κι άλλες πρωτοβουλίες προσφοράς κι αγάπης.

Ο άνθρωπος έχει πετύχει ασύλληπτα πράγματα, μα όχι να παράξει αίμα.

Μόνο ο οργανισμός μας, μόνο το σώμα μας έχει αυτή τη δυνατότητα κι έτσι η ευθύνη βαραίνει εξ ολοκλήρου εμάς.

Οι ανάγκες είναι συνεχείς και μεγάλες, σε αντίθεση με το φιλότιμο, τον εθελοντισμό και την διάθεση για προσφορά από τη μεριά μας.

Κι όμως είναι εύκολο να αισθανθεί κανείς ήρωας, σώζοντας ανθρώπινες ζωές κι ανακουφίζοντας συνανθρώπους.

Και γίνεται απλό, όταν  μια εκκλησία-σύμβολο της Καλαμάτας, ο Άγιος Νικόλαος ανοίγει τις πόρτες για να πάρει και να δώσει  αγάπη.

Γίνεται απλό, όταν υπάρχει η αμέριστη συμπαράσταση της εξαιρετικής ομάδας  αιμοληψίας του νοσοκομείου μας.

Έχουμε λοιπόν τις βάσεις, έχουμε τα εργαλεία, ας αναζητήσουμε  ο καθένας μέσα του την καλοσύνη, την ανθρωπιά και το φιλότιμο που σίγουρα υπάρχουν.

Και ας θυμόμαστε: το αίμα δεν ζητείται, δεν  δανείζεται, δεν πουλιέται, παρά μόνο χαρίζεται.

Κυριακή του Σταυρού,14 Σεπτεμβρίου,10:00-13:00 στον Ι.Ν Αγ. Νικολάου στην Καλαμάτα.