Γιόρτασαν την Παγκόσμια Ύψωση του Τιμίου Σταυρού στην Κυπαρισσία

Γιόρτασαν την Παγκόσμια Ύψωση του Τιμίου Σταυρού στην Κυπαρισσία

Λαμπρός ήταν ο εορτασμός της Παγκόσμιας Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού, χθες και σήμερα, στην Κυπαρισσία με τη συμμετοχή πλήθους ευλαβικών προσκυνητών στις θρησκευτικές τελετές στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Χθες το απόγευμα τελέστηκε Αρχιερατικός Πανηγυρικός Εσπερινός με αρτοκλασία, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας, κ. Χρυσοστόμου, όπου, μεταξύ άλλων, συμμετείχαν ο βουλευτής Μεσσηνίας της Ν.Δ., Μίλτος Χρυσομάλλης, η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Τριφυλία Πρωταγωνίστρια», Χάιδω Παναγιωτοπούλου, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Τριφυλία Ενωμένοι», Άκης Κατρίτσης, με τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξής του, Σταματία Αλεξοπούλου και Παναγιώτη Τσαφαρά, ο πρώην αντιδήμαρχος Τριφυλίας, Γιάννης Μερκούρης και η διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, Θεοφανεία Σιούτη.

Σήμερα το πρωί τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσοστόμου και έγινε λιτάνευση του στολισμένου με βασιλικό Τιμίου Σταυρού, συνοδεία της Δημοτικής Φιλαρμονικής Κυπαρισσίας, μαθητών και πιστών, στους δρόμους πέριξ του ιερού ναού. Με την επιστροφή στον ιερό ναό και αφότου η Φιλαρμονική ανέκρουσε τον Εθνικό Ύμνο, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσόστομος έδωσε τις πατρικές ευχές και την ευλογία του στους πιστούς αναφερθείς στον Τίμιο Σταυρό του Χριστού και στην αγάπη του Χριστού για τον άνθρωπο τονίζοντας ότι «Ο Χριστός είναι που δίνει και τη χαρά και την ειρήνη!».

Στις σημερινές θρησκευτικές τελετές διακρίναμε, μεταξύ άλλων, τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη και βουλευτή Μεσσηνίας της Ν.Δ., Γιάννη Λαμπρόπουλο, το βουλευτή Μεσσηνίας της Ν.Δ., Περικλή Μαντά, τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχό, τον Αντιπεριφερειάρχη, Τάσο Αδαμόπουλο, τον πρόεδρο του Δ.Σ. Τριφυλίας, Χαράλαμπο Αυρηλιώνη, την αναπληρώτρια διοικήτρια Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας – Α.Ο.Μ. Κυπαρισσίας, Δήμητρα Καλομοίρη, αντιδημάρχους, δημοτικούς συμβούλους, προέδρους Κοινοτήτων, αξιωματικούς Σωμάτων Ασφαλείας και συλλόγων. Κόσμος, μετά την Απόλυση, μετέβη στην παραλία όπου φέτος μεταφέρθηκε και λειτουργεί το πανηγύρι, το οποίο θα διαρκέσεις έως και τις 18 του μηνός.

Δηλώσεις Γ. Λαμπρόπουλου και Π. Μαντά

Σε δήλωσή του ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη και βουλευτής Μεσσηνίας της Ν.Δ., Γιάννης Λαμπρόπουλος, ανέφερε πως «Εορτάζουμε σήμερα εδώ, στην όμορφη Κυπαρισσία μας, την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού. Εύχομαι χρόνια πολλά σε όλους τους εορτάζοντες, χρόνια πολλά στην πόλη της Κυπαρισσίας, στην Τριφυλία, να αναπτύσσεται, να μεγαλώνει, να προοδεύει. Η πρόσφατη εξαγγελία και δέσμευσή του πρωθυπουργού ότι αναζητάμε τρόπους χρηματοδότησης του μεγάλου έργου από την Τσακώνα μέχρι τον Πύργο μάς χαροποίησε όλους. Όλοι μαζί και προσωπικά εγώ, όπως έχω πράξει και μέχρι τώρα, θα δώσουμε τις δυνάμεις μας για να αξιωθούμε και να δούμε πολύ σύντομα να ξεκινάει και αυτό το έργο από την Τσακώνα μέχρι τον Πύργο. Χρόνια πολλά σε όλους».

Ο βουλευτής Μεσσηνίας της Ν.Δ., Περικλής Μαντάς, ανέφερε ότι «Σήμερα, η εκκλησία μας γιορτάζει την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού. Σε αυτή τη μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας, βρέθηκα στην αγαπημένη μου Κυπαρισσία που πανηγυρίζει. Η Κυπαρισσία έχει όλα τα εφόδια για μια λαμπρή πορεία ανάπτυξης, τον πλούτο της φύσης, τον πολιτισμό, τη θάλασσα και –πάνω από όλα– τους ανθρώπους της. Με πίστη, σχέδιο και ενότητα μπορούμε να κάνουμε το όνειρο πραγματικότητα και να δώσουμε στον τόπο μας τη θέση που του αξίζει. Χρόνια Πολλά στους εορτάζοντες και όλους τους απανταχού Κυπαρίσσιους».