Μπαράζ εξελίξεων σημειώθηκε χθες στην υπόθεση της διπλής δολοφονίας σε κάμπινγκ της Φοινικούντας το βράδυ της 5ης Οκτωβρίου, με θύματα τον 68χρονο ιδιοκτήτη της επιχείρησης, καθώς και τον 61χρονο φίλο του, ενώ μοναδικός μάρτυρας στο έγκλημα ήταν ο ανηψιός του 68χρονου.
Από την πρώτη στιγμή στο μικροσκόπιο των Αρχών είχε μπει ένα σκούτερ με έναν άνδρα να φεύγει από την περιοχή και αφού περνούσε από Κορυφάσιο, Κυπαρισσία, να διασχίζει την Ηλεία και να καταλήγει στην Αττική, όπου και τον αναζητούσαν.
Οι αστυνομικοί, που είχαν εστιάσει στον εντοπισμό του οδηγού του σκούτερ, αφού τον θεωρούσαν και εκτελεστή της στυγερής δολοφονίας, αποφάσισαν να προσπαθήσουν να βρουν τη διαδρομή που ακολούθησε μέχρι να φτάσει στη Φοινικούντα. Έτσι κατάφεραν μέσα από κάμερες να εντοπίσουν το σκούτερ, που είχε καταγραφεί το απόγευμα πριν από τη δολοφονία στη Μεσσήνη, αλλά και σε άλλα σημεία μέχρι τη Φοινικούντα. Στο σκούτερ επέβαιναν δύο άτομα, με το συνοδηγό μάλιστα στην πλάτη του να έχει μια θήκη κιθάρας.
Η παράδοση του συνοδηγού στη ΓΑΔΑ που αιφνιδίασε τους αστυνομικούς
Τις τελευταίες ώρες ήταν γνωστό ότι ο κλοιός για τους δράστες της δολοφονίας είχε σφίξει και ήταν θέμα ωρών να υπάρξουν συλλήψεις και ανακοινώσεις. Όμως, όλα άλλαξαν ξαφνικά χθες το πρωί, όταν ένας 22χρονος μαζί με το δικηγόρο του εμφανίστηκαν στη ΓΑΔΑ, λέγοντας ότι ήταν ο συνοδηγός του σκούτερ και ήθελε να παραδοθεί. Μάλιστα, δήλωσε διατεθειμένος να κατονομάσει και το φυσικό αυτουργό της δολοφονίας.
Τι ισχυρίστηκε
Στους αστυνομικούς είπε ότι είχε βρεθεί στο κάμπινγκ το 2022, οπότε δέχθηκε σεξουαλική κακοποίηση από τον 68χρονο και τότε συμφώνησε να μη μιλήσει, αν του έδινε χρήματα, όπως και είπε ότι έγινε.
Στη συνέχεια ανέφερε ότι πρόσφατα βρέθηκε σε δεινή οικονομική κατάσταση και έτσι αποφάσισε να φτάσει στη Φοινικούντα, προκειμένου να αποσπάσει χρήματα από τον 68χρονο. Μάλιστα, ομολόγησε ότι ήταν ο δράστης των δύο επιθέσεων που είχε δεχθεί το θύμα πριν από τη δολοφονία.
Η σύλληψη του εκτελεστή
Κι ενώ ήταν θέμα χρόνου η μεταφορά του 22χρονου στην Καλαμάτα προκειμένου να απολογηθεί, έγινε γνωστό ότι η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη του οδηγού του σκούτερ, ο οποίος είναι και ο εκτελεστής της διπλής δολοφονίας.
Πρόκειται για έναν επίσης 22χρονο, με καταγωγή από τη Βρετανία, ο οποίος ζούσε στην Καλλιθέα και τον οποίο η Αστυνομία είχε εντοπίσει, αλλά του έδινε χρόνο, ελπίζοντας ότι θα την οδηγήσει στον ηθικό αυτουργό της δολοφονίας.
Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με πρώτες πληροφορίες, ο φερόμενος ως φυσικός αυτουργός αρνείται τα πάντα, ενώ στη ΓΑΔΑ έφτασε χθες ο μοναδικός μάρτυρας του εγκλήματος και ανηψιός του 68χρονου, προκειμένου, αν είναι δυνατόν, να αναγνωρίσει τον εκτελεστή.
Σήμερα στο Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας αναμένεται να οδηγηθούν οι δύο 22χρονοι για να απολογηθούν, με το μόνο σίγουρο να είναι ότι για την Αστυνομία η υπόθεση δεν έχει κλείσει.
Π.Μπ.