Το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας, που διατηρεί τα τελευταία χρόνια σχέσεις συνεργασίας με το πρόγραμμα “Ακούμε τους Νέους”, παρουσίασε προχθές συναυλία μουσικής δωματίου με τη βιολοντσελίστα Μιζούκι Σιδέρη στο Στούντιο του Μεγάρου Χορού.
Η καινοτομία του συγκεκριμένου προγράμματος βρίσκεται στη στήριξη που παρέχει σε νεοεμφανιζόμενους μουσικούς στο πεδίο της κλασικής μουσικής με συναυλίες, ηχογραφήσεις και φεστιβάλ, ενώ έχει ως στόχο να συστήσει τους νέους μουσικούς στο μελλοντικό τους κοινό.
Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας φιλοξενεί κάθε χρόνο μια ή δύο συναυλίες των βραβευθέντων νέων μουσικών. Φέτος φιλοξενήθηκε ένα ρεσιτάλ βιολοντσέλου με τη μόλις 14 ετών νικήτρια του φετινού διαγωνισμού Μιζούκι Σιδέρη. Η Μιζούκι έπαιξε έργα Bach, Beethoven και Brahms και στο πιάνο τη συνόδεψε η Άι Μοτοχάσι, ενώ σε κάποια κομμάτια ο βιολοντσελίστας Ισίδωρος Σιδέρης.
Το “Ακούμε τους Νέους” υλοποιείται χάρη στη συνέργεια του Καλογεροπούλειου Ιδρύματος με το Σωματείο «Διάζωμα», το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και το Τρίτο Πρόγραμμα, ενώ συνεργάζεται με μεγάλους πολιτιστικούς φορείς της χώρας, όπως οι Κρατικές Ορχήστρες Αθήνας και Θεσσαλονίκης, η Underground Youth Orchestra και το This is Athens City Festival, με την υποστήριξη των χορηγών/εταιρικών μελών Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου, Vinci/ Ολυμπία Οδός, Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών και Περιφέρεια Πελοποννήσου.