Τεράστιο το έργο ζωής του. Τόσο μεγάλο που δεν αρκούν μερικές γραμμές για να χωρέσουν την προσωπικότητα και το ανάστημα του Διονύση Σαββόπουλου, ο οποίος έφυγε προχθές από τη ζωή σε ηλικία 81 χρόνων. Τεράστιο και το αποτύπωμά του, καθώς ταυτίστηκε -και διαμόρφωσε- πολλές γενιές.
Αρκετοί από τους παλιότερους, ενδεχομένως, να μνημονεύουν μέχρι και σήμερα τη συναυλία που είχε δώσει στην Καλαμάτα, όπως καταγράφεται στο φύλλο του «Θάρρους» της 3ης Ιουλίου 1983. Όπως μας πληροφορεί η ρεκλάμα της εποχής, ο σπουδαίος συνθέτης και στιχουργός επρόκειτο, λίγες μέρες αργότερα (7 Ιουλίου 1983), να δώσει μεγάλη συναυλία στο γήπεδο του Μεσσηνιακού, συνοδευόμενος από την «Οπισθοδρομική Κομπανία».
Από εκείνη τη συναυλία μέχρι και την τελευταία του εμφάνιση επί σκηνής, τον περασμένο Ιούνιο στη Μαλακάσα, ολόκληρη η διαδρομή του παραμένει ζωντανή στη συλλογική μνήμη, ως ενός από τους τελευταίους μεγάλους της χώρας.
Είπε κατά τη διάρκεια της τελευταίας του συναυλίας: «Σε αυτή την ηλικία ή μιλάς της καθεμιάς γενιάς, ή κλείνεις και σιωπάς». Και παρότι κατάφερε να μιλήσει και να εμπνεύσει πολλούς από τις μετέπειτα γενιές, ο ίδιος έκανε μια στροφή γύρω από τον εαυτό του και σιώπησε. Για πάντα.
Χρ.Μ.