Δραματική έκκληση για βοήθεια, αλλά και μόνιμες λύσεις στο Φιλοζωικό Όμιλο Καλαμάτας…

Δραματική έκκληση για βοήθεια, αλλά και  μόνιμες λύσεις στο Φιλοζωικό Όμιλο Καλαμάτας…

Με πλησίασαν διστακτικά χθες στη θάλασσα δυο κυρίες, εκφράζοντας την αγωνία τους για τη δύσκολη κατάσταση που περνούν (και) αυτές τις μέρες οι εθελοντές του Φιλοζωικού Ομίλου Καλαμάτας και τα ζώα που φροντίζουν σε καθημερινή βάση.

Οι τροφές έχουν τελειώσει, οι οφειλές σε pet shop είναι στα ύψη, κλείνοντας την πόρτα στην πίστωση, οι δωρεές είναι περιορισμένες και οι μεγαλύτερες χρηματοδοτήσεις που έρχονται από το εξωτερικό έχουν ψαλιδιστεί δραματικά, καθώς σε κάποιες χώρες που βοηθούσαν περισσότερο άλλαξε το φορολογικό πλαίσιο προς το δυσμενέστερο.

Όλα αυτά σημαίνουν ότι εκατοντάδες σκύλοι (και κάποιες γάτες) που φροντίζονται από το Φιλοζωικό κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς φαγητό, με ό,τι αυτό συνεπάγεται από ηθικής και πρακτικής άποψης.

Η κα Ουρανία και η κα Έλενα δεν έμειναν μόνο στην κατανόηση του επιτακτικού προβλήματος και στη «συμπάθεια» προς το μέλος του Φιλοζωικού με το οποίο συνομίλησαν ακούγοντάς σχεδόν να κλαίει σε πλήρη απόγνωση. Πέραν της διάδοσης της έκκλησης -σε ιδιώτες, καταστήματα και επιχειρήσεις, σε φορείς, οργανισμούς, συλλόγους, στους Δήμους, στην Περιφέρεια, στην κεντρική πολιτεία- για άμεση αντιμετώπιση της κατάστασης με αποστολή τροφών, ψάχνουν μονιμότερες λύσεις, ενώ ζητούν από τον ίδιο το δήμαρχο Καλαμάτας κ. Βασιλόπουλο να επιληφθεί του θέματος.

Μια ιδέα που «καταθέτουν» ακόμη οι δύο κυρίες είναι η συγκέντρωση και παράδοση στον Φιλοζωικό φαγητού που πετιέται από ξενοδοχεία, εστιατόρια, ταβέρνες, σχολεία, νοσοκομεία, κλινικές κ.τ.λ. Μια «δεξαμενή» προσωρινής αποθήκευσης ή ένα ημιφορτηγό, με τη βοήθεια εθελοντών και το συντονισμό του Δήμου Καλαμάτας, θα μπορούσαν να συγκροτήσουν ένα τέτοιο δίκτυο, που από τη μια θα λύνει το πρόβλημα της σίτισης των εκατοντάδων αδέσποτων και από την άλλη θα αξιοποιεί τα αποφάγια, μειώνοντας ταυτόχρονα τον όγκο των απορριμμάτων.

Σε μεταγενέστερο χρόνο, ας δούμε και λύσεις, όπως το LIFE F4F – Τροφή από Τρόφιμα που (θέλω να πιστεύω συνεχίζει να) υλοποιείται στην Κρήτη, μετατρέποντας τα αποφάγια σε ζωοτροφές.

Για την ώρα «ακόμα και ένα ευρώ, ακόμα και ένα κιλό τροφής (μπορείτε να το αφήσετε στο γραφείο μας -στον ξύλινο οικίσκο Νέδοντος και Μακεδονίας στην Καλαμάτα- ή στο pet shop που θα το αγοράσατε και να περάσουμε να το πάρουμε εμείς από εκεί). Τα ζώα που φιλοξενούμε εκατοντάδες και οι ανάγκες τεράστιες. Κάθε βοήθεια μικρή ή μεγάλη είναι ζωτικής σημασίας για το σύλλογό μας και τα σκυλιά.

PAYPAL: https://www.paypal.me/fokalamata

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ:

Δικαιούχος: Φιλοζωικός Όμιλος Καλαμάτας

Iban: GR8601717770006777137517911

Swift/Bic: PIRBGRAA».

Νέδοντος και Μακεδονίας, Kalamata, Greece

https://www.facebook.com/filozoikoskalamatas

philozoikos.omilos.kalamata@gmail.com-τηλ. 694 796 2410.