Συνάντηση αγροτών στη Μεσσήνη για οργάνωση του αγώνα

Συνάντηση αγροτών στη Μεσσήνη για οργάνωση του αγώνα

Στη Μεσσήνη συναντήθηκαν προχθές τα προεδρεία των Αγροτοκτηνοτροφικών Συλλόγων Γαργαλιάνων-Μεσσήνης-Φιλιατρών-Χανδρινού και από τη συζήτηση αναδείχτηκε «η τραγική κατάσταση που βιώνουν όλοι οι παραγωγοί σε όλα τα προϊόντα, με τιμές κάτω του κόστους παραγωγής, την ίδια ώρα που οι καταναλωτές τα πληρώνουν 4 και 5 φορές επάνω».   

Την κουβέντα απασχόλησαν ακόμη «το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ και οι κλεμμένες επιδοτήσεις, η έλλειψη εργατών γης, η κατάσταση στην κτηνοτροφία που εξαλείφεται από ζωονόσους και τις ανεξέλεγκτες εισαγωγές, όπως και το αποτυχημένο πρόγραμμα δακοκτονίας». Αποφασίστηκε δε, «να διεκδικήσουμε μαχητικά την επιβίωσή μας.

Σε συνεννόηση και δράση με τους συναδέλφους μας από όλη την Ελλάδα στηρίζουμε την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων και θα συμμετέχουμε στη σύσκεψη που καλεί την Κυριακή 23/11 στη Νίκαια της Λάρισας. Δίνουμε νέο ραντεβού την Πέμπτη 27/11 για το συντονισμό της δράσης μας στο νομό βάσει των αποφάσεων που θα έχουν παρθεί πανελλαδικά».