Φοινικούντα: Πέντε προφυλακίσεις και δύο δολοφονίες με πολλά σκοτεινά σημεία

Φοινικούντα: Πέντε προφυλακίσεις και δύο δολοφονίες με πολλά σκοτεινά σημεία

Με ένα νέο σκηνικό είναι πλέον αντιμέτωπες αστυνομικές και δικαστικές Αρχές για τη διπλή δολοφονία στη Φοινικούντα, καθώς η μετατροπή του μοναδικού αυτόπτη μάρτυρα σε κατηγορούμενο αλλάζει άρδην τα δεδομένα και πιθανόν κανείς – εκτός των εμπλεκομένων -να μην ξέρει την πραγματική αλήθεια για το τι ακριβώς έγινε από τη στιγμή που το λευκό σκούτερ με τους δύο 22χρονους αναβάτες έφτασε έξω από το κάμπινγκ στις 5 Οκτωβρίου.

Η εξιχνίαση της υπόθεσης άρχισε με την προφυλάκιση δύο 22χρονων και πλέον έχουμε φτάσει συνολικά στις πέντε προφυλακίσεις, με μια διπλή δολοφονία που στο μεγαλύτερο μέρος της περιλαμβάνει σκοτεινά σημεία και ανατροπές.

Ποιος λέει αλήθεια και ποιος ψέματα
Με την προφυλάκιση του 30χρονου ανηψιού οι ανακριτικές Αρχές έχουν αποδεχτεί πως όσα είχε πει ως μοναδικός αυτόπτης μάρτυρας τους εγκλήματος δεν ισχύουν. Πως τα πράγματα έχουν γίνει διαφορετικά απ’ ό,τι περιέγραψε. Το πώς έχουν γίνει, παραμένει άγνωστο. Ο ίδιος, ωστόσο, επιμένει στα όσα εξαρχής έχει πει και στην αθωότητά του.

Αν δεν υπάρξουν άλλες εξελίξεις στην υπόθεση, τακτικοί δικαστές και ένορκοι στην αίθουσα του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου θα κληθούν περίπου σε ένα χρόνο να ρίξουν φως στα σκοτεινά αυτά σημεία της υπόθεσης και να αποκαλύψουν ποιος λέει ψέματα και ποιος αλήθεια. Μέχρι τότε, κι αν δεν υπάρξει άλλη συγκλονιστική εξέλιξη ή ομολογία, δε θεωρείται πιθανό να αποκαλυφθεί η πλήρης αλήθεια. Ούτε, όμως, βεβαιώνει και κάτι ότι όλα θα αποκαλυφθούν κατά την εκδίκαση της υπόθεσης.

Προφυλακίσεις και ρόλοι
Κάνοντας μιαν ανασκόπηση: Μερικές ημέρες μετά τη διπλή δολοφονία και αφού τα πρώτα βίντεο είχαν δει το φως της δημοσιότητας, παρουσιάσθηκε στις Αρχές της Αθήνας ένας 22χρονος (που είχε την θήκη κιθάρας και ήταν συνοδηγός στο λευκό σκούτερ), ο οποίος είπε ότι μαζί με άλλον 22χρονο πήγαν στο κάμπινγκ και ο δεύτερος μπήκε με το όπλο. Όταν συνελήφθη ο δεύτερος 22χρονος, υποστήριξε ότι ποτέ δεν μπήκε στο κάμπινγκ και ποτέ δεν είχε όπλο μαζί του, αλλά ότι ο πρώτος 22χρονος εισήλθε στο χώρο όπου έγιναν οι δολοφονίες. Και οι δύο προφυλακίσθηκαν, ο μεν πρώτος ως συνεργός και ο δεύτερος ως φυσικός αυτουργός. Μοναδικός μάρτυρας και επιζών στη σκηνή του εγκλήματος ο 30χρονος ανηψιός του ιδιοκτήτη του κάμπινγκ.

Έπειτα από νέες έρευνες, από την α΄ ανακρίτρια Καλαμάτας εκδόθηκαν τρία εντάλματα σύλληψης. Το ένα αφορούσε στον 30χρονο ανηψιό και το δεύτερο στον 31χρονο επιχειρηματία, φίλο του ανηψιού και εργοδότη των 22χρονων, οι οποίοι κατηγορούνται για ηθική αυτουργία στη διπλή δολοφονία. Προφυλακίστηκαν και οι δύο μετά τις απολογίες τους και πλέον αλλάζουν οι «ρόλοι» των δύο 22χρονων. Από τις ανακριτικές Αρχές πλέον θεωρείται φυσικός αυτουργός ο πρώτος 22χρονος και συνεργός ο δεύτερος, γι’ αυτό και αναμένεται σύντομα να περάσουν και πάλι το κατώφλι του γραφείου της ανακρίτριας.

Και ο 5ος
Το τρίτο ένταλμα της ανακρίτριας αφορούσε έναν 30χρονο νεαρό, ο οποίος είναι συνέταιρος με τον 31χρονο επιχειρηματία. Όταν εκδόθηκε το ένταλμα, αλλά και πριν από το έγκλημα, βρισκόταν στη Γερμανία και κατηγορείται για συνέργεια. Συγκεκριμένα, κατηγορείται ότι καθοδηγούσε και υποβοηθούσε τον πρώτο 22χρονο πριν και μετά το έγκλημα.

Ο 30χρονος παρουσιάστηκε μόνος του στις αστυνομικές Αρχές στην Καλαμάτα στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας και το Σάββατο απολογήθηκε για πάνω από 9 ώρες ενώπιον της ανακριτρίας. Αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες που του αποδίδονται, υποστηρίζοντας ότι δεν είχε κανέναν λόγο να ανακατευτεί σε μια τέτοια υπόθεση. Κι αυτός, όμως, κρίθηκε προφυλακιστέος, ανεβάζοντας έτσι τον αριθμό των κατηγορουμένων σε πέντε.

Της Βίκυς Βετουλάκη