Νέα έργα με συμπληρωματική σύμβαση στην εργολαβία για την οδική ασφάλεια

Νέα έργα με συμπληρωματική σύμβαση  στην εργολαβία για την οδική ασφάλεια

Βελτιώσεις και στον παλιό δρόμο Καλαμάτα-Παραδείσια

Νέα οδικά έργα θα συμπεριληφθούν στην ενεργή εργολαβία που αφορά στη
«Βελτίωση, συντήρηση, αναβάθμιση οδικής ασφάλειας εθνικού και επαρχιακού δικτύου της Μεσσηνίας», συνολικού αρχικού προϋπολογισμού 716.000 ευρώ με ΦΠΑ και εκτελείται από τον ανάδοχο Ευστάθιο Τζικάκη.

Πρόσφατα εγκρίθηκε ο 2ος Ανακεφαλαιωτικός Πίνακας Εργασιών, που περιλαμβάνει και την 1η Συμπληρωματική Σύμβαση.

Εκτελεσμένα

Το έργο είναι ενταγμένο στο τεχνικό πρόγραμμα ΚΑΠ της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας και αφορά παρεμβάσεις μικρής κλίμακας, αλλά αυξημένης σημασίας για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας σε τμήματα του εθνικού και επαρχιακού δικτύου. Η αρχική σύμβαση, ύψους 595.259,26 ευρώ με ΦΠΑ, υπογράφηκε τον Φεβρουάριο του 2025 με διάρκεια υλοποίησης 12 μηνών και καταληκτική ημερομηνία την 6η Φεβρουαρίου 2026.

Μέχρι σήμερα έχει εκτελεστεί περίπου το 70% του φυσικού αντικειμένου. Έχουν ολοκληρωθεί εργασίες αποκατάστασης φθορών και καθιζήσεων στο οδόστρωμα, αντιστήριξης πρανών, κατασκευής τεχνικών έργων και οριζόντιας σήμανσης σε κρίσιμους οδικούς άξονες.

Μεταξύ άλλων, έγιναν παρεμβάσεις στην 82η Εθνική Οδό Καλαμάτας–Πύλου στην Τ.Κ. Στενωσιάς, στην ενωτική οδό Τσακώνας–Καλού Νερού στην Τ.Κ. Βασιλικού, καθώς και σε τμήματα του επαρχιακού δικτύου Φιλιατρών–Χριστιάνων και Νέδας, όπου αποκαταστάθηκαν καθιζήσεις, ασφαλτοτάπητες και στηθαία ασφαλείας.

Νέα έργα

Η 1η Συμπληρωματική Σύμβαση Εργασιών που εγκρίθηκε τώρα είναι συνολικής δαπάνης 70.740,35 ευρώ με ΦΠΑ, η οποία κρίθηκε απαραίτητη για την αντιμετώπιση νέων και ιδιαίτερα επικίνδυνων προβλημάτων στο οδικό δίκτυο. Οι πρόσθετες εργασίες αφορούν, μεταξύ άλλων, αποκαταστάσεις καθιζήσεων σε γέφυρες στις Τοπικές Κοινότητες Κόκλας και Βασιλικού στην ενωτική οδό Τσακώνας–Καλού Νερού, σημεία που χαρακτηρίζονται υψηλού κινδύνου, κυρίως για δίκυκλα οχήματα.

Παράλληλα, προβλέπεται αποκατάσταση φθορών στον ασφαλτοτάπητα της 9ης Εθνικής Οδού στο τμήμα Ρωμανού–Γιάλοβας, καθώς και εργασίες στο τμήμα Τσακώνα–Παραδείσια, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί προσωρινά ως παρακαμπτήριος λόγω έργων συντήρησης στον αυτοκινητόδρομο Καλαμάτας–Τρίπολης.

Της Βίκυς Βετουλάκη