Συγκίνηση και ισχυρά μηνύματα στην εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα ενάντια στη Βία κατά των Γυναικών στην Καλαμάτα

Συγκίνηση και ισχυρά μηνύματα στην εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα ενάντια στη Βία κατά των Γυναικών στην Καλαμάτα

Με ιδιαίτερη ανταπόκριση από το κοινό πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ η εκδήλωση του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών του Δήμου Καλαμάτας, με αφορμή την 25η Νοεμβρίου – Παγκόσμια Ημέρα ενάντια στη Βία κατά των Γυναικών. Η εκδήλωση, με τίτλο «Ενδοοικογενειακή Βία: Διαδρομές Ανθεκτικότητας, από το Τραύμα στη Δύναμη», φιλοξενήθηκε στον Κοινωνικό Πολυχώρο «Ρεγγίνα» του Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας, συγκεντρώνοντας πλήθος πολιτών, κυρίως γυναικών.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε την παρουσίαση του έργου της δομής, προβολή ταινίας μικρού μήκους σε συνεργασία με τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας, καθώς και αφηγήσεις αληθινών ιστοριών γυναικών που έχουν απευθυνθεί στο Κέντρο. Ιδιαίτερη στιγμή της βραδιάς αποτέλεσαν οι μαρτυρίες θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας, οι οποίες διαβάστηκαν από μέλη της θεατρικής ομάδας «Μέθεξη». Οι ερμηνείες τους φορτίστηκαν συναισθηματικά, συγκλονίζοντας τη γεμάτη αίθουσα και προκαλώντας έντονη συγκίνηση στο ακροατήριο.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης προβλήθηκε η μικρού μήκους ταινία «Τάμα» του Γιάννη Μπλέτα.

Η χθεσινή εκδήλωση υπογράμμισε για ακόμη μια φορά τη σημασία της ενημέρωσης, της υποστήριξης και της συλλογικής εγρήγορσης. Το Συμβουλευτικό Κέντρο του Δήμου Καλαμάτας συνεχίζει να αποτελεί έναν ασφαλή χώρο για κάθε γυναίκα που χρειάζεται βοήθεια, ενισχύοντας καθημερινά τον αγώνα ενάντια στη βία και υπέρ της αξιοπρέπειας και της ελευθερίας.