Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Τρίτη 20/01/2026 προβλέπεται νεφελώδης, στο μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας.
Από τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες μέχρι και το τέλος της ημέρας θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις, θα υπάρξουν όμως και κάποια μικρά διαστήματα με ανοίγματα του καιρού, ενώ υπάρχει μικρή πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα κυμανθεί από 5 έως 9 βαθμούς Κελσίου, ενώ η αισθητή θερμοκρασία, λόγω των ισχυρών ανέμων, θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 40-60%
Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί, από Α-ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 5-6 μποφόρ, ενώ οι ριπές ανέμου ενδέχεται να αγγίζουν τα 7 και τοπικά τα 8 μποφόρ. Προσοχή, μην παρκάρετε τα αυτοκίνητα σας κάτω από δέντρα και ασταθείς κατασκευές. Οι πεζοί να δώσουν προσοχή στα ιπτάμενα αντικείμενα.
Στον ορεινό όγκο του Ταϋγέτου και μόνο εφόσον υπάρξει υετός, θα σημειωθούν χιονοπτώσεις, οι οποίες ενδέχεται να κατέβουν και κάτω από τα 1200μ. Προσοχή, όσοι κινηθούν στο οδικό δίκτυο Καλαμάτα – Σπάρτη μέσω Ταϋγέτου, να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες για παν ενδεχόμενο.
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος για το http://kalamata.meteoclub.gr/











