Πολιτικό μνημόσυνο για την Πότα Κακκαβά από την Τ.Ε. Μεσσηνίας του ΚΚΕ

Πολιτικό μνημόσυνο για την Πότα Κακκαβά από την Τ.Ε. Μεσσηνίας του ΚΚΕ

Ένας χρόνος συμπληρώνεται από την απώλεια της Πότας Κακκαβά και η Τ.Ε. Μεσσηνίας του ΚΚΕ θα πραγματοποιήσει πολιτικό μνημόσυνο το Σάββατο, 24 Γενάρη, στις 10.00 το πρωί, στο κυλικείο “Ίρις”, Μητροπολίτη Μελετίου 18. 

«Η συντρόφισσα Πότα- αναφέρεται- ανέπτυξε πρωτοπόρα αγωνιστική δράση από τα παιδικά της ακόμη χρόνια και μάλιστα μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ, βιώνοντας τη σκληρότητα και τις διώξεις του αστικού κράτους, με πολυετείς φυλακίσεις και εξορίες, από τις οποίες βγήκε αλύγιστη.

Το 1948, μαθήτρια ακόμα, καταδικάστηκε σε θάνατο από το Έκτακτο Στρατοδικείο Τρίπολης, μαζί με άλλες γυναίκες, ως υπεύθυνες για τη λειτουργία των κομματικών οργανώσεων του ΚΚΕ στην πόλη της Καλαμάτας. Στη συνέχεια εξορίστηκε στη Χίο, στο Τρίκερι, στη Μακρόνησο, στις φυλακές Αβέρωφ.

Με τη στάση και τη δράση της η συντρόφισσα Πότα τίμησε τον τίτλο του μέλους και του στελέχους του ΚΚΕ, δρώντας μέσα από τις γραμμές του, μέχρι την τελευταία της πνοή, στις Οργανώσεις της Μεσσηνίας, πιστή στην πάλη για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Διακρινόταν για τους δεσμούς που είχε με μεγάλο τμήμα λαϊκών ανθρώπων της πόλης και για τη μαχητικότητά της».