Εξιχνιάστηκαν δύο κλοπές σε καφενείο στο Αριοχώρι

Εξιχνιάστηκαν δύο κλοπές σε καφενείο στο Αριοχώρι

Στην εξιχνίαση δύο διαδοχικών κλοπών που σημειώθηκαν σε καφενείο στο Αριοχώρι του Δήμου Καλαμάτας προχώρησαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Καλαμάτας.

Σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, οι υποθέσεις αφορούν κλοπές που διαπράχθηκαν την 27η Ιανουαρίου και κατά το χρονικό διάστημα από 9 έως 16 Φεβρουαρίου.

Όπως προέκυψε από τα στοιχεία της προανάκρισης:

-Στις 27 Ιανουαρίου 2026, άγνωστος δράστης παραβίασε παράθυρο του καφενείου, το οποίο ήταν κλειστό, και αφαίρεσε από το εσωτερικό το χρηματικό ποσό των 150 ευρώ.

-Στο διάστημα από 9 έως 16 Φεβρουαρίου 2026, ο ίδιος χώρος έγινε εκ νέου στόχος διάρρηξης. Ο δράστης, με τον ίδιο τρόπο, παραβίασε παράθυρο του καταστήματος και αφαίρεσε το ποσό των 70 ευρώ.

Ύστερα από αξιοποίηση στοιχείων και συνδυαστική έρευνα, οι αστυνομικοί ταυτοποίησαν ως φερόμενο δράστη 20χρονο Ρομά, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της κλοπής.

Η δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται προκειμένου να διαπιστωθεί εάν ο ίδιος εμπλέκεται και σε άλλες παρόμοιες πράξεις στην ευρύτερη περιοχή.

Οι αστυνομικές Αρχές υπενθυμίζουν στους επαγγελματίες την ανάγκη λήψης πρόσθετων μέτρων ασφαλείας, ιδιαίτερα σε περιόδους που τα καταστήματα παραμένουν κλειστά για μεγάλα χρονικά διαστήματα.