Κυπαρισσία: Χειροκρότησαν την παρέλαση για την 25η Μαρτίου 1821

Κυπαρισσία: Χειροκρότησαν την παρέλαση για την 25η Μαρτίου 1821

Λαμπρός ήταν ο διπλός εορτασμός της 205ης εθνικής επετείου της ηρωικής Επανάστασης της 25ης Μαρτίου 1821 και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην έδρα του δήμου Τριφυλίας, την Κυπαρισσία!

Στον πανηγυρίζοντα Ι.Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, νωρίς το πρωί της Τετάρτης τελέστηκαν όρθρος και αρχιερατική θεία λειτουργία και ακολούθως δοξολογία χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσοστόμου μετά του ιερού κλήρου. Μετά τη δοξολογία, εντός του ναού, εκφωνήθηκε ο Πανηγυρικός της ημέρας από την εκπαιδευτικό κα Κατερίνα (Νίνα) Καπίρη.

Στην συνέχεια τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Τριφυλίας & Ολυμπίας κ. Χρυσόστομο.

Ακολούθησε, εντός του ναού, κατάθεση στεφάνων, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τους αγωνιστές της Ελληνικής Επανάστασης και έγινε ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από τη Δημοτική Φιλαρμονική Ορχήστρα Κυπαρισσίας.

Έπειτα, στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου, έγινε η παρέλαση της Δημοτικής Φιλαρμονικής Ορχήστρας Κυπαρισσίας, μαθητών, πολιτιστικών και αθλητικών Σωματείων, μπροστά από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη, αυτοδιοικητικούς και τον λαό της ευρύτερης περιοχής κατά την οποία οι νέες και οι νέοι απέσπασαν τα εύσημα και κέρδισαν το χειροκρότημα των πολιτών! Ακολούθως, στην κεντρική πλατεία παρουσιάστηκαν παραδοσιακοί χοροί από μαθητές. Στις εκδηλώσεις διακρίναμε, μεταξύ άλλων, τον αναπληρωτή δημάρχου Τριφυλίας – αντιδήμαρχο, Αντώνιο Βλάχο, την πρόεδρο του Συμβουλίου ΔΚ Κυπαρισσίας, Μαρίκα Καραμπά, την αναπλ. διοικήτρια Γ.Ν. Μεσσηνίας – ΑΟΜ Κυπαρισσίας, Δημητρούλα Καλομοίρη, αντιδημάρχους, δημοτικούς συμβούλους κ.α. καθώς και αξιωματικούς των Σ.Α.