Με το ίδιο… κοστούμι στις δημοτικές εκλογές

Με το ίδιο… κοστούμι στις δημοτικές εκλογές

Ο… αφέτης έδωσε ήδη εντολή και οι υποψήφιοι για τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές αρχίζουν σιγά σιγά να παίρνουν θέση. Αρκετοί είναι ακόμα στην προθέρμανση, αλλά μέχρι το τέλος του χρόνου το σκηνικό, στο μεγαλύτερο μέρος του, θα έχει διαμορφωθεί.
Σε εγκύκλιο που εξέδωσε το υπουργείο Εσωτερικών, εν όψει των δημοτικών εκλογών και των εκλογών για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου του 2014, οι πολίτες της Ένωσης που επιθυμούν να ασκήσουν το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι στην Ελλάδα οφείλουν να εγγραφούν στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους Δήμου του τόπου διαμονής τους. Η σχετική προθεσμία λήγει στις 28 Φεβρουαρίου 2014.
Τονίζεται, δε, όπως ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου, προχθές, ο αντιδήμαρχος Θανάσης Ηλιόπουλος, ότι προκειμένου να ψηφίσουν στο Δήμο που επιθυμούν όσοι θέλουν να κάνουν μεταδημότευση, αυτή θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 18 Φεβρουαρίου, δηλαδή 3 μήνες πριν από την ημερομηνία των εκλογών, σύμφωνα με όσα είναι γνωστά αυτή τη στιγμή.
Σημείωσε, μάλιστα, ότι στο Δήμο της Καλαμάτας ήδη έχει υπάρξει σημαντική αλλαγή στο δημοτολόγιο.
 
Δήμος Καλαμάτας
Από τις μέχρι σήμερα πληροφορίες που κυκλοφορούν, η μάχη του ερχόμενου Μαΐου είναι πολύ πιθανό να δοθεί, σχεδόν, με τα ίδια πρόσωπα επικεφαλής, όπως και το 2010. Ίσως το καινούργιο να είναι η περιβόητη υποψηφιότητα του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, Κ. Μαργέλη, η οποία όλο εξαγγέλλεται, αλλά μέχρι εκεί.
Η Δημοτική Αρχή κινείται γύρω από τις διαθέσεις του δημάρχου Παν. Νίκα. Αν επιδιώξει και μια τρίτη θητεία, θα είναι και πάλι υποψήφιος. Σε περίπτωση που προτιμήσει την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τότε τα πράγματα γίνονται… κόμπος, αφού θα πρέπει να αποφασιστεί αν ο υποψήφιος θα είναι από τη δημοτική ομάδα ή κάποιο νέο πρόσωπο.
Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Θ. Μπρεδήμας, έχει δηλώσει ότι θα είναι και πάλι υποψήφιος. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στην Καλαμάτα του προέδρου της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ, Ν. Ανδρουλάκη, είχε ιδιαίτερη συζήτηση μαζί του. Πάντως, όπως έχουν αυτή τη στιγμή τα πράγματα, είναι αποφασισμένος να δώσει τη μάχη των εκλογών, αφού δηλώνει ότι «δεν είναι περαστικός από το Δήμο Καλαμάτας».
Δεδομένος θα πρέπει να θεωρείται και ο συνδυασμός της «Λαϊκής Συσπείρωσης» (ΚΚΕ), η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι τις αρχές του νέου χρόνου θα έχει ανακοινώσει το ψηφοδέλτιό της.
Αποφασισμένος να δοκιμάσει τις δυνάμεις του εκ νέου φέρεται ο επικεφαλής της «Πρωτοπορίας», Ν. Φωτέας, ενώ το «Δίκτυο Ενεργών Πολιτών» αναμένεται να αποφασίσει το επόμενο διάστημα πώς και με ποιον επικεφαλής θα κινηθεί στις δημοτικές εκλογές.
Αυτά τα δεδομένα υπάρχουν μέχρι σήμερα. Υπάρχει, όμως, χρόνος, ακόμη και για ολική ανατροπή του τοπικού δημοτικού σκηνικού.

Του Αντώνη Πετρόγιαννη