Οι εμπνευστές του Καλαματιανού Καρναβαλιού

Οι εμπνευστές του Καλαματιανού Καρναβαλιού

Πραγματοποιήθηκε, όπως γράψαμε, το βράδυ του Σαββάτου η τελετή έναρξης του 5ου Καλαματιανού Καρναβαλιού. Απλά θα θέλαμε να θυμίσουμε κάτι σε σχέση με την αρχή του. 
Ο Χρήστος Φερεντίνος, που ήταν πραγματικά εξαιρετικός, ανέφερε κάποια στιγμή, προφανώς χωρίς να έχει ενημερωθεί, πως εμπνευστής του καρναβαλιού είναι ο δήμαρχος Καλαμάτας. 
Επειδή, όμως, καλό είναι να μην αδικούμε ανθρώπους, να θυμίσουμε ότι το καρναβάλι εμπνεύστηκαν και ξεκίνησαν τρεις απλοί δημότες τότε, ο Δημήτρης Βεργόπουλος, ο Χάρης Βγενής και ο Νίκος Κουρής. 
Ήταν τέλη Ιανουαρίου του 2013, όταν αυτή η τριάδα, στο αμφιθέατρο του Πνευματικού Κέντρου, ανακοίνωσε ότι θέλει να δημιουργήσει καλαματιανό καρναβάλι. Τότε πολλοί πιστεύαμε ότι δε θα τα καταφέρουν, αφού είχαν ελάχιστο χρόνο για να το κάνουν πραγματικότητα. 
Τελικά, τα κατάφεραν και πλέον έχουμε φτάσει αισίως στο 5ο Καλαματιανό Καρναβάλι. 
Π.Μπ.