Σε «μαύρο χάλι» ακόμα οι χώροι που άφησε στο Διοικητήριο ο Δήμος Καλαμάτας (φωτογραφίες)

Σε «μαύρο χάλι» ακόμα οι χώροι που άφησε στο Διοικητήριο ο Δήμος Καλαμάτας (φωτογραφίες)

Πεταμένες σφραγίδες και μελέτες στη διάθεση του «καθενός» …!
 
 
Τι κι αν κοντεύει να περάσει εξάμηνο από τότε που οι υπηρεσίες του Δήμου Καλαμάτας μετακόμισαν από το Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας στο νέο Δημαρχείο, το χάλι που άφησαν πίσω τους παραμένει!
Οι φωτογραφίες που βλέπετε σε αυτό το ρεπορτάζ δεν είναι από κάποιον σκουπιδότοπο, αλλά από τον πρώτο και τον τρίτο όροφο του Διοικητηρίου, όπου στεγάζονταν οι Τεχνικές Υπηρεσίες και η Πολεοδομία του Δήμου Καλαμάτας αντίστοιχα.
Προφανώς, ο Δήμος τα άφησε για τους… επόμενους, αν και δε βρήκε τους χώρους σε αυτή την κατάσταση, όταν μετακόμισαν εκεί οι υπηρεσίες του.
Είναι η δεύτερη φορά που δημοσιοποιούμε το θέμα, αλλά, δυστυχώς, δεν υπήρξε καμία ευαισθησία. Κι αν την πρώτη φορά την ευθύνη είχαν οι διευθυντές και οι προϊστάμενοι των συγκεκριμένων υπηρεσιών, που επέτρεψαν να αφεθούν τα γραφεία σε αυτό το χάλι, μετά το Νοέμβριο- οπότε δημοσιοποιήσαμε με φωτογραφίες το θέμα- την ευθύνη έχουν και οι αντιδήμαρχοι και, φυσικά, ο δήμαρχος Καλαμάτας, που δε ζήτησαν να διορθωθεί αυτή η απαράδεκτη εικόνα, που τους εκθέτει.
Όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες, στα γραφεία δεν είναι παρατημένα μόνο σκουπίδια, αλλά και άλλα πράγματα που αποτελούν δημόσια περιουσία και κάποια θα μπορούσαν στα χέρια επιτηδείων να γίνουν «όπλα» παράνομων πράξεων. Βρήκαμε τουλάχιστον 8-10 σφραγίδες υπηρεσιών παρατημένες στην τύχη τους και πλήθος δημοσίων εγγράφων, αλλά και μελετών που έχουν πληρωθεί με δημόσιο χρήμα…
Εννοείται ότι όλα αυτά τα γραφεία είναι ανοικτά και μπορεί να έχει πρόσβαση όποιος θέλει!
Απολαύστε τις φωτογραφίες και θαυμάστε νοικοκυροσύνη…

1. «Μελέτη βελτίωσης δρόμου Ριζόμυλου – Κορώνης». Όχι δε βρίσκεται σε κάποιο ράφι ή αρχείο για φύλαξη, αλλά πεταμένη στο πάτωμα… Τόση η αξία της! Ακόμα κι αν δεν είναι μελέτη που αφορά στο Δήμο Καλαμάτας, βρέθηκε σε γραφείο που στεγαζόταν υπηρεσία του και θα έπρεπε να παραδοθεί στην αντίστοιχη υπηρεσία

 

2. Μετρήστε σφραγίδες… πεταμένες δεξιά κι αριστερά. Σαν να βρίσκεσαι σε πάγκο λαϊκής! Διαλέγεις και παίρνεις, όποια και όσες θες. Χρήση… κατά το δοκούν!

 

3. Σφραγίδα αναθεώρησης των οικοδομικών αδειών! Επίσης πεταμένη στο πάτωμα. Και μη δοθεί η δικαιολογία ότι είναι παλιές ή δε χρειάζονταν, γιατί στα χέρια κάποιων «ειδικών» μπορεί να είναι πάρα πολύ χρήσιμες!


 
 4. Μη ρωτήσετε τι κάνει εκεί η ομπρέλα… Αν και ψιλοχαλασμένη, αν ξεχάσατε να πάρετε, βρέχει και είστε στο κέντρο, περάστε μια βόλτα από τον 3ο όροφο του Διοικητηρίου, θα βολευτείτε!

 

5. Τηλέφωνα, μικρά ερμάρια, όλα παρατημένα έτσι. Άλλωστε είμαστε μια πλούσια χώρα! Λεφτά υπάρχουν!

 

6 και 7
Πολλές ντουλάπες έχουν μείνει γεμάτες με έγγραφα και άλλα πράγματα που χρησιμοποιούσαν οι υπηρεσίες που στεγάζονταν εκεί. Τίποτα απ’ όλα αυτά δεν είναι πλέον χρήσιμο;

 

8. Μελέτες, μελέτες, μελέτες… ντύνουν πλέον τα πατώματα του 1ου ορόφου του Διοικητηρίου. Άλλες για αποχέτευση λυμάτων δημοτικών ενοτήτων του Δήμου, άλλες για δρόμους. Απ’ όλα έχει ο… μπαξές!

 

9. Πιθανότατα αυτά τα έγγραφα μπήκαν σε κούτα για να μεταφερθούν, αλλά η κούτα δεν άντεξε το βάρος, άνοιξε και παρατήθηκαν όλα εκεί!

 

10. Η καθαριότητα είναι η μισή αρχοντιά και η τάξη η άλλη μισή. Εδώ απουσιάζουν και τα δύο. Αυτή είναι η εικόνα που παρουσιάζει το σύνολο των γραφείων που εκκενώθηκαν από το Δήμο πριν από αρκετούς μήνες

 

11. Από τα πιο καθαρά γραφεία, που έχουν μόνο χαρτάκια πεταμένα κάτω…

 

12. Η ίδια απαράδεκτη εικόνα και στους διαδρόμους των ορόφων, όχι μόνο εντός γραφείων

 

Της Βίκυς Βετουλάκη