Οι δανειστές απαιτούν να κλείσει το αεροδρόμιο Καλαμάτας!!

Οι δανειστές απαιτούν να κλείσει το αεροδρόμιο Καλαμάτας!!

Ενίσχυση των δρομολογίων της σχεδιάζει, όμως, η Aegean!
 

Του Αντώνη Πετρόγιαννη
 
Μέχρι πριν από ένα 48ωρο όλα τα επίσημα στοιχεία που δίνονταν στη δημοσιότητα υποστήριζαν ότι τη φετινή τουριστική περίοδο το αεροδρόμιο της Καλαμάτας αναδείχθηκε «πρωταθλητής» στον αριθμό των αφίξεων.
Χθες, όμως, κυκλοφόρησε μια περίεργη είδηση στο διαδίκτυο, η οποία υποστηρίζει ότι, παρ’ όλα αυτά, οι δανειστές μας θέλουν να το κλείσουν μαζί με ορισμένα άλλα. Αυτό που διαβάσαμε έλεγε: «Η εισήγηση για το κλείσιμο 22 αεροδρομίων επανέρχεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων από την τρόικα, αν και πριν από μερικούς μήνες είχε απορριφθεί από το αρμόδιο υπουργείο, ενώ ήδη έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στις περιοχές που θα πληγούν.
Το λουκέτο το εισηγείται η γερμανική αεροπορική εταιρεία Lufthansa και οι Γερμανοί σύμβουλοι του Δημοσίου προς την ελληνική κυβέρνηση. Σύμφωνα με το prismanews.gr που δημοσιεύει το θέμα, η πρόταση αφορά στο κλείσιμο αερολιμένων που εξυπηρετούν απομακρυσμένα νησιά, αλλά και δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, όπως η Καλαμάτα και η ευρύτερη περιοχή».
Πάντως, σε κάθε περίπτωση, είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι ένα τέτοιο σενάριο μπορεί να βρει πρόσφορο έδαφος…
Μάλιστα, την αναγκαιότητα εμβάθυνσης της συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Καλαμάτας και της Aegean, ιδίως μετά την εξαγορά της Olympic Air εκ μέρους της, που ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, επισήμανε ο δήμαρχος Παν. Νίκας απαντώντας σε σχετική επιστολή του αντιπροέδρου της Aegean, Ευτύχιου Βασιλάκη.
Η εμβάθυνση της συνεργασίας θα διευκολύνει τη σύνδεση της Καλαμάτας με τον κόσμο, αλλά και θα ενδυναμώσει το τουριστικό ρεύμα προς την πόλη και τη Μεσσηνία, δεδομένου, μάλιστα, ότι η Aegean διαθέτει βάση στο αεροδρόμιο «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος» της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.
 
36.705 επιβάτες ή αύξηση 244%
Σημειώνεται, δε, ότι η ύπαρξη της βάσης αυτής στην Καλαμάτα έχει θετικά αποτελέσματα στη διακίνηση επιβατών, όπως επισημαίνει – μεταξύ άλλων – ο κ. Βασιλάκης στο δήμαρχο: «Η επένδυσή μας στην Καλαμάτα, αλλά και ο σημαντικός αριθμός νέων πτήσεων και δρομολογίων που επιχειρούμε από τη νέα βάση μας στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας με ένα αεροσκάφος, είχε ως αποτέλεσμα να μεταφέρουμε στο δίκτυο εξωτερικού το διάστημα Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 36.705 επιβάτες από/προς την Καλαμάτα, παρουσιάζοντας έτσι αύξηση 244% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά».
Επισημαίνεται πως ο κ. Νίκας συνεχάρη τον κ. Βασιλάκη για την «έγκριση την οποία παρέσχε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με τη σκοπούμενη εξαγορά της Olympic Air από την Aegean», υπογραμμίζοντας το γεγονός ότι «στους δύσκολους καιρούς μας, η διεξαγωγή της αεροπορικής συγκοινωνίας από ελληνικά χέρια, στο εσωτερικό αλλά και διεθνώς, είναι καίριας σημασίας και η επιτυχία της εταιρείας σας καταδεικνύει την ικανότητά της να προσαρμόζεται σε αντίξοες συνθήκες».