Ελπιδοφόρα πρώτα δείγματα και πρώτη «κούπα» στην Πάτρα για την Καλαμάτα ΄80 …

Ελπιδοφόρα πρώτα δείγματα και πρώτη «κούπα» στην Πάτρα για την Καλαμάτα ΄80 …

Η ανδρική ομάδα του Α.Ο. Καλαμάτας ‘80 νίκησε στον τελικό του τουρνουά που διοργανώθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο την Πάτρα για να τιμηθεί η μνήμη του παράγοντα και ακούραστου εργάτη του συλλόγου της Ε.Α.Π. «Κώτσου Σφαέλλου» για τη 60χρονη προσφορά του. Το επίπεδο του τουρνουά ήταν υψηλό αφού σε αυτό συμμετείχαν 3 ομάδες από τον 2ο Όμιλο της Α2 Εθνικής Κατηγορίας (Ολυμπιάδα, Ερμής, Α.Ο. Καλαμάτα ‘80) και μια από την Β’ Εθνική-Περιφερειακό πρωτάθλημα (Ε.Α.Π.)
Στον τελικό η ομάδα του Α.Ο. Καλαμάτας ‘80 νίκησε την Ολυμπιάδα με 3 – 2 σετ (26 – 24, 22 – 25, 25 – 20, 20 – 25, 15 – 13) μετά από ένα όμορφο παιχνίδι, με συνεχή εναλλαγή στο σκορ και αμείωτο ενδιαφέρον ως το τέλος.
Είχε προηγηθεί το Σάββατο ο ημιτελικός με την Ε.Α. Πατρών, στον οποίο το μεσσηνιακό συγκρότημα επικράτησε με 3 – 0 σετ (25 – 23, 28 – 26, 25 – 13). Η Καλαμάτα ’80 ξεκίνησε «μουδιασμένα», καθώς ήταν το πρώτο παιχνίδι της χρονιάς, αλλά με την πάροδο του χρόνου βρήκε σιγά σιγά ρυθμό και πήρε δίκαια την πρόκριση για τον τελικό.
Ο νέος προπονητής Παναγιώτης Ντάκουρης είχε την ευκαιρία να δεν αγωνιζόμενους όλους τους παίκτες της αποστολής, με εξαίρεση τον Παναγιώτη Κακαλέτρη, ο οποίος δεν κατάφερε να ξεπεράσει τον τραυματισμό του. Πιο συγκεκριμένα η Καλαμάτα ’80 παρατάχθηκε με τους Δήμο Μπουσούνη, Σπύρο Αποστολόπουλο, Χρήστο Δημητρακόπουλο, Στέφανο Μάνα, Νίκο Γιατράκο, Νίκο Μανιατέα, Φρίξο Κωτσάκη, Γιάννη Βραχνά, Μάριο Περπινάκη, Διαμαντή Εξαρχέα και Μάριο Σπάλλα.
Στο «στρατόπεδο» της καλαματιανής ομάδας υπάρχει συγκρατημένη ικανοποίηση για την παρουσία της στους δύο αγώνες του τουρνουά και η  προετοιμασία συνεχίζεται με προπονήσεις, αλλά και φιλικά που θ’ ακολουθήσουν το επόμενο διάστημα.