Στο παιχνίδι της καταπολέμησης της παραβατικότητας βάζει ο Χρυσοχοΐδης τους δημάρχους

Στο παιχνίδι της καταπολέμησης της παραβατικότητας βάζει ο Χρυσοχοΐδης τους δημάρχους

22 νέα περιπολικά στην Περιφέρεια, ενίσχυση της ΟΠΚΕ

Ενεργό ρόλο των Δήμων της Μεσσηνίας, ιδιαίτερα της Καλαμάτας, επιφυλάσσει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, στο σχέδιο που θα αναπτύξει για την καταπολέμηση των προβλημάτων εγκληματικότητας, για τα οποία του μίλησαν οι ίδιοι οι αιρετοί, αλλά και από διαμαρτυρίες κατοίκων έχει γίνει αποδέκτης ο ίδιος.

Κατά την επίσκεψή του στην Καλαμάτα ο υπουργός είχε ιδιαίτερες συναντήσεις και συσκέψεις – μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας – με τους δημάρχους, παρουσία των βουλευτών, αλλά και με αστυνομικούς. Μεταξύ άλλων, ανακοίνωσε την ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων της Πελοποννήσου με 22 περιπολικά και τη δρομολόγηση λύσεων για τα προβλήματα με την έλλειψη αστυνομικής δύναμης.

Συμφωνία με τους Δήμους

Στην κλειστή σύσκεψη με τους δημάρχους ο κ. Χρυσοχοΐδης δέχτηκε όλα τα υπομνήματα διαμαρτυρίας και τις αναφορές τους, πως η περιφέρεια της Μεσσηνίας πλήττεται από μικροεγκληματικότητα, η οποία επηρεάζει την καθημερινότητα των πολιτών. Ωστόσο, τους προετοίμασε πως στο σχέδιο που θα αναπτυχθεί θα έχουν και αυτοί ενεργό ρόλο.

Μάλιστα, ο κ. Χρυσοχοΐδης αναφέρθηκε με έμφαση στο Δήμο Καλαμάτας και την «κοινή δέσμευση» που θα υπογράψουν, ότι θα καταπολεμήσουν μαζί τα προβλήματα που απασχολούν τους κατοίκους της περιοχής.

Ο υπουργός δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για το πώς θα γίνει αυτό, άφησε όμως να εννοηθεί ότι οι Δήμοι θα έχουν σημαντικό ρόλο μετά τις επιχειρήσεις που θα οργανώνονται. Άλλωστε, τους ενημέρωσε ότι το Φεβρουάριο, στην επόμενη επίσκεψή του στην Καλαμάτα, θα έχουν νέα συνάντηση.

22 περιπολικά

Ο υπουργός άκουσε, επίσης, τα ζητήματα που έχουν προκύψει στην ύπαιθρο από την τελευταία αναδιάρθρωση της Ελληνικής Αστυνομίας και την κατάργηση αστυνομικών τμημάτων, ενώ δεσμεύτηκε για ενίσχυση και καλύτερη οργάνωση των ομάδων ΟΠΚΕ στη Μεσσηνία. Όπως ήταν αναμενόμενο, η συζήτηση επικεντρώθηκε στην παραβατικότητα των Ρομά.

Παράλληλα, στον κ. Χρυσοχοΐδη τέθηκαν τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αστυνομικές δυνάμεις στη Μεσσηνία, μετά τη μείωση των οργανικών θέσεων κατά 55, όταν την ίδια στιγμή πολλοί αστυνομικοί λείπουν από το νομό με αποσπάσεις λόγω του μεταναστευτικού. Ταυτόχρονα, ο στόλος των οχημάτων που έχουν στη διάθεσή τους οι αστυνομικές υπηρεσίες της Μεσσηνίας έχει ξεπεράσει στη συντριπτική του πλειοψηφία τα 300.000 χλμ.

Ο υπουργός ενημέρωσε ότι το Προαναχωρησιακό Κέντρο Κράτησης Αλλοδαπών Κορίνθου (ΠροΚεΚα) θα ενισχυθεί με μόνιμο προσωπικό, προκειμένου να σταματήσουν οι καθημερινές μετακινήσεις αστυνομικών από τους άλλους νομούς της Περιφέρειας. Επίσης, η Πελοπόννησος θα ενισχυθεί με 22 νέα οχήματα που θα κατανεμηθούν ανάλογα με τις ανάγκες, ενώ για να καλυφθούν οι υπόλοιπες ανάγκες θα χρησιμοποιηθούν και οχήματα από το ΟΔΔΥ.

Της Βίκυς Βετουλάκη