Φτάνει πια η κοροϊδία με τη «Μαρία Κάλλας»!

Φτάνει πια η κοροϊδία με τη «Μαρία Κάλλας»!

Μπορεί η πολύκροτη ζωή της Μαρίας Κάλλας να έχει γυριστεί σε ταινία, αλλά εμείς εδώ στην Καλαμάτα την έχουμε κάνει και σίριαλ! Ο λόγος για την οδό που φέρει το όνομά της και βρίσκεται στην ανατολική πόλη, συνδέοντας τον περιμετρικό με την οδό Καλλιπατείρας.

Πρόκειται για ένα φαρδύ δρόμο που θα έπρεπε να είναι διπλής κατεύθυνσης από την πρώτη στιγμή που παραδόθηκε ο Περιμετρικός (μάλιστα υπάρχουν και τα φανάρια). Ωστόσο, παραμένει μονής κατεύθυνσης και έτσι ταλαιπωρούνται καθημερινά οι κάτοικοι της περιοχής, επειδή είναι αναγκασμένοι να φτάνουν στην οδό Παπαφλέσσα και μέσω αυτής να επιστρέφουν δυτικά. Από την άλλη, πολλοί παρανομούν και στρίβουν, ενώ στο σημείο έχουν συμβεί και αρκετά ατυχήματα.

Μέχρι σήμερα όλοι σφυρίζουν αδιάφορα και κανείς δεν αναλαμβάνει την ολοκλήρωση του έργου.

Πέραν, όμως, του παραπάνω ζητήματος, κάτι άλλο που θα μπορούσε άμεσα να λυθεί είναι το θέμα των ανολοκλήρωτων πεζοδρομίων. Το ακόμα πιο προκλητικό είναι ότι η απελθούσα Δημοτική Αρχή έφτιαξε κάποια μέτρα πεζοδρομίων στη συμβολή της οδού με την Περιβολακίων, τα οποία όμως έγιναν «στο πόδι». Μάλιστα, είναι τόσο πρόχειρη η κατασκευή τους που, ενώ ξεκινούν προς νότο, ξαφνικά σταματούν και ο πεζός οδηγείται πάνω σε οικόπεδο που ακολουθεί.

Πλησιάζοντας δε προς την οδό Καλλιπατείρας δεν υπάρχουν καθόλου πεζοδρόμια, με τα χορτάρια να έχουν φτάσει εντός δρόμου.

Χαρακτηριστική είναι η εικόνα της μητέρας με το μικρό παιδί που περπατά στο οδόστρωμα, αφού δεν υπάρχουν πεζοδρόμια, κάτι βέβαια που δεν κάνει μόνο η συγκεκριμένη, αλλά εκατοντάδες διερχόμενοι πεζοί.

Άραγε, η Δημοτική Αρχή θα τελειώσει, επιτέλους, το σίριαλ «Μαρία Κάλλας» ή θέλει να γυρίσουμε ακόμα πολλούς κύκλους;

Πάντως, εμείς εδώ θα είμαστε και θα περιμένουμε…

Καλό θα είναι και οι άλλες δημοτικές παρατάξεις να ψάξουν το όλο θέμα και να πιέσουν από την πλευρά τους, γιατί πλέον δεν υπάρχει «δεν ξέραμε το ζήτημα».

Μια γυναίκα με το παιδί της περπατούν στο οδόστρωμα, αφού κάποιοι αδιαφορούν για την κατασκευή πεζοδρομίου
Χορτάρια δεξιά και αριστερά… εκεί θεωρητικά έπρεπε να είναι πεζοδρόμια

Ο ορισμός του προεκλογικού πεζοδρομίου: ξαφνικά σταματά και αν κάποιος συνεχίσει, πέφτει σε χώματα
Μέχρι και τα φανάρια έχουν τοποθετηθεί στον Περιμετρικό, αλλά δε λειτουργούν, όπως θα έπρεπε, καθώς οι αρμόδιοι δηλώνουν αναρμόδιοι και κανείς δεν αναλαμβάνει την πλήρη διάνοιξη της οδού


Στη δυτική πλευρά της οδού, αφού οι κάτοικοι είδαν ότι ο Δήμος δεν πρόκειται να κάνει κάτι, έφτιαξαν μόνοι τους ένα πρόχειρο πεζοδρόμιο, με πλάκες που ήταν για πέταμα και μεταφέρθηκαν από την κεντρική πλατεία Καλαμάτας μετά την ανάπλασή της

Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση