Αύριο απολογείται ο 41χρονος που σκότωσε τον αδελφό του


Νέα προθεσμία για να προετοιμάσει την απολογία του για το θανατηφόρο χτύπημα που κατέφερε στον 37χρονο αδελφό του πήρε χθες από την ανακρίτρια Καλαμάτας ο 41χρονος από τη Δάφνη ο οποίος κατηγορείται για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως.
Συνοδευόμενος από μέλη της οικογένειάς του, ο 41χρονος οδηγήθηκε το μεσημέρι, συνοδεία ανδρών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, ενώπιον της ανακρίτριας, για να ζητήσει και να πάρει τελικά προθεσμία να απολογηθεί αύριο το πρωί.
 
Ένα και μόνο χτύπημα

Κανείς δεν πίστευε ότι ένα και μόνο χτύπημα με μαχαίρι στη βάση της γάμπας του δεξιού ποδιού θα μπορούσε να προκαλέσει το θάνατο ενός ανθρώπου. Κι όμως, συνέβη μεταξύ αδελφών, με αποτέλεσμα ο ένας να χάσει τόσο άδοξα τη ζωή του και ο άλλος να κατηγορείται ως αδελφοκτόνος.
Σύμφωνα με καταθέσεις ανθρώπων που γνώριζαν τα δύο αδέλφια, ο 37χρονος ήταν οξύθυμος και πολλές φορές ερχόταν σε σύγκρουση είτε με τον αδελφό του είτε με άλλους κατοίκους του χωριού.
Τα αδέλφια έμεναν δίπλα δίπλα και την Παρασκευή το βράδυ, περίπου στις 8.00, ο 37χρονος πήγε έξω από το σπίτι του 41χρονου αδελφού του και άρχιζε να φωνάζει. Πρώτη βγήκε από το σπίτι του 41χρονου η σύζυγός του και εν συνεχεία ο 41χρονος, ο οποίος άρχισε να διαπληκτίζεται με το μικρότερο αδελφό του, ο οποίος, όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια, είχε καταναλώσει ποσότητα αλκοόλ. Κάποια στιγμή, μάλιστα, ήρθαν στα χέρια.
Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, την ώρα που ξεκίνησε η φασαρία έξω από το σπίτι, ο 41χρονος μέσα στο σπίτι ετοίμαζε το κρέας, από ζωντανό που είχε σφάξει. Με τη φασαρία βγήκε έξω, συνεχίζοντας να κρατά το μαχαίρι με το οποίο έκοβε το κρέας, το οποίο είχε λάμα 13 εκατοστών και ήταν ένα μεσαίου μεγέθους χασαπομάχαιρο.
 
Τον βρήκε η γυναίκα του αναίσθητο
Ο μικρότερος αδελφός προσπάθησε να κλωτσήσει τον 41χρονο και αυτός με τη σειρά του τον έπληξε με το μαχαίρι στο πλάι της βάσης της γάμπας του δεξιού ποδιού. Ακολούθως, ο 41χρονος με τη σύζυγό του επέστρεψαν στο σπίτι τους, θεωρώντας προφανώς ότι το πλήγμα δεν είναι θανατηφόρο και φοβούμενοι αντίποινα. Ο δε 37χρονος, παρά το πλήγμα, αιμόφυρτος μπήκε στο αγροτικό αυτοκίνητό του, το οποίο είχε σταθμεύσει κοντά. Το μόνο που μπόρεσε να κάνει ήταν να καλέσει στο τηλέφωνο τη σύζυγό του, η οποία βρισκόταν σε κοντινό χωριό. Μόλις δε που πρόλαβε να της ζητήσει βοήθεια, καθώς λιποθύμησε.
Η συνομιλία τους διακόπηκε απότομα και η σύζυγός του κατάλαβε ότι κάτι δεν πάει καλά. Επέστρεψε άμεσα με τον πατέρα της στο σπίτι τους στη Δάφνη και βρήκε αναίσθητο και με ακατάσχετη αιμορραγία το σύζυγό της στο αυτοκίνητο. Τον μετέφεραν στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, όμως ήταν ήδη αργά για τον 37χρονο, ο οποίος είχε αφήσει την τελευταία του πνοή και οι γιατροί απλώς διαπίστωσαν το θάνατό του.Αστυνομικοί έσπευσαν στη Δάφνη, όπου βρήκαν τον 41χρονο στο σπίτι του, ο οποίος παραδόθηκε μόνος του, παραδίδοντας και το μαχαίρι.

Της Βίκυς Βετουλάκη