Τέλος 2013- αρχές 2014 η γέφυρα στα Παραδείσια


Οι οργανωμένες δολοφονικές επιθέσεις σε μετανάστες, οι αγαστές σχέσεις με τμήματα της αστυνομίας ενάντια σε λαϊκές κινητοποιήσεις, η υπερψήφιση του ξεπουλήματος της Αγροτικής Τράπεζας και η στήριξη των απίστευτων φοροαπαλλαγών στους εφοπλιστές, έχουν ως αποτέλεσμα να δημιουργούν κλίμα μισαλλοδοξίας εντός της ελληνικής κοινωνίας και να αποπροσανατολίζουν τους νέους και τα λαϊκά στρώματα ώστε να μην στραφούν ενάντια στους πραγματικούς εχθρούς τους, δείχνοντας το πόσο συστημική δύναμη είναι. 

 

Συγκεκριμένα, στις 3 και 4 Αυγούστου 2013, 77 χρόνια μετά την κατάλυση της δημοκρατίας και την εγκαθίδρυση στρατιωτικού καθεστώτος από το δικτάτορα Ιωάννη Μεταξά, η Χρυσή Αυγή επιχειρεί να οργανώσει πανελλήνιο φασιστικό φεστιβάλ στην πόλη μας, γιορτή ενάντια στη δημοκρατία. Με το πρόσχημα της κοινοβουλευτικής παρουσίας της, η Χ.Α. προσπαθεί να βρει χώρο να διαδώσει τις ναζιστικές ιδέες της, να καλλιεργήσει το μίσος ενάντια στο διαφορετικό και να αρθρώσει ότι δικτάτορες σαν το Μεταξά και σαν το Χίτλερ είναι «παρεξηγημένες προσωπικότητες».

 

Απέναντι στις απειλές και στη τρομοκρατία που προσπαθούν να καλλιεργήσουν, η κοινωνία δίνει την απάντηση σε πανελλαδικό επίπεδο. Σωματεία, φορείς, συνδικάτα και φοιτητικοί σύλλογοι έχουν καταδικάσει τη προσπάθεια οργάνωσης του εν λόγω φεστιβάλ. Ως νέοι και νέες ΣΥΡΙΖΑ, καλούμε τη νεολαία και γενικότερα τη τοπική κοινωνία να αντισταθεί στο φόβο και στη τρομοκρατία και να στηρίξει τις δράσεις και τις συνελεύσεις της Αντιφασιστικής Κίνησης. 

 

Όλοι και όλες την Τετάρτη 12/6, μέρα κατά την οποία συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο, στις 19.30 μπροστά από το αμφιθέατρο της νομαρχίας.