Με δυσκολία η κυκλοφορία στην Καλαμάτα λόγω των πλημμυρικών φαινομένων σε πολλούς δρόμους
Μέσα στη δίνη για την προετοιμασία της σημερινής εκλογικής αναμέτρησης οι υπηρεσίες των Δήμων του νομού πρέπει να αντιμετωπίσουν με επάρκεια και τα έντονα καιρικά φαινόμενα του τελευταίου 48ώρου. Πάντως, σε επικοινωνία που είχαμε, χθες το μεσημέρι, με τους αρμόδιους πολιτικούς κι υπηρεσιακούς παράγοντες, δε μας αναφέρθηκαν ιδιαίτερα προβλήματα.
Βέβαια, σε όλες τις περιοχές τα σημάδια της έντονης βροχόπτωσης ήταν ορατά. Στην πόλη της Καλαμάτας οι περισσότεροι δρόμοι έμοιαζαν με μικρές λίμνες. Ξεχώρισαν τα προβλήματα στην οδό Φαρών και στη Νέα Είσοδο, χωρίς ωστόσο να σημαίνει αυτό ότι δεν υπήρξαν σε όλη την πόλη πλημμυρικά φαινόμενα. Σύμφωνα, δε, με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Σαράντο Μαρινάκη, παρατηρήθηκαν και πτώσεις βράχων στην περιοχή της Νέδουσας, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι η κυκλοφορία δε διεξάγεται κανονικά.
Από εκεί και πέρα, μια άλλη παράμετρος είναι ότι η επιδείνωση του καιρού δυσκολεύει την έξοδο των ετεροδημοτών, αφού οι έντονες βροχοπτώσεις δυσχεραίνουν τη μετάβαση των πολιτών προς τα μέρη που αναμένεται σήμερα να ψηφίσουν.
Πάντως, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, για σήμερα στην περιοχή της Μεσσηνίας τα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να είναι πιο ήπια, κάνοντας έτσι πιο εύκολη την εκλογική διαδικασία.
Α.Π.