Όπου υπάρχει καπνός…


Ένα δημοσίευμα σε μια ιστοσελίδα αποτέλεσε χθες την αιτία να… ανοίξει και πάλι η συζήτηση περί ιδιωτικοποίησης του αεροδρομίου της Καλαμάτας.
Όπως αναφέρεται, μετά την υπογραφή της σύμβασης με τη FRAPORT για τα περιφερειακά αεροδρόμια, το ΤΑΙΠΕΔ προχωρά σε νέο διαγωνισμό για την πώληση σε ιδιώτες των υπόλοιπων 17 αεροδρομίων.
Πρόκειται, μεταξύ άλλων, για τα αεροδρόμια Ηρακλείου, Καλαμάτας, Νάξου, Χίου, Μύλου και Πάρου. Είναι οι λεγόμενες άγονες γραμμές, για τις οποίες το Ελληνικό Δημόσιο πληρώνει σαράντα εκατομμύρια ευρώ το χρόνο επιδοτήσεις στις αεροπορικές εταιρείες.
Υπενθυμίζουμε ότι ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας με δηλώσεις του, όταν το θέμα είχε συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, είχε ταχθεί υπέρ της ιδιωτικοποίησης, με αντιτιθέμενες τις υπόλοιπες παρατάξεις.
Μένει να δούμε αν όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά…
Α.Π.