Σκέψεις σοφών


Η Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας, τιμώντας 12 Αγίους και Οσίους οι οποίοι κατάγονται από τη μεσσηνιακή γη, ασκήθηκαν, εγκαταβίωσαν ή και μαρτύρησαν σ’ αυτήν, θέσπισε τον εορτασμό – με την άδεια της Ιεράς Συνόδου – της Συνάξεως των Μεσσήνιων Αγίων. Η εορτή τελείται κάθε χρόνο την Κυριακή των Μυροφόρων, που φέτος συμπίπτει με την Κυριακή 19 Μαΐου, στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της Υπαπαντής του Χριστού.
Φέτος, η υποδοχή των Ιερών Λειψάνων των Μεσσήνιων Αγίων, κατά την οποία θα αποδώσει τιμές η Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας, θα γίνει αύριο, στις 7.00 το απόγευμα, στην πλατεία του Ιερού Ναού της Υπαπαντής. Θα τελεσθεί Δοξολογία, Χρίση με Άγιο Μύρο της Ιερής Εικόνας των Μεσσηνίων Αγίων, Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός και Ιερή Αγρυπνία. Την επομένη, επίσης στις 7.00 το απόγευμα, θα τελεσθεί μέγας πολυαρχιερατικός Εσπερινός.
Την Κυριακή, στις 7.00 το πρωί, θα τελεσθεί ο Όρθρος και κατόπιν πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, μετά το πέρας της οποίας θα πραγματοποιηθεί, με τη συνοδεία της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλαμάτας, λιτάνευση της Ιερής Εικόνας και των Ιερών Λειψάνων των Μεσσήνιων Αγίων, διά των οδών Υπαπαντής, Μητροπολίτου Μελετίου και Φάριος. Στις 7.00 το απόγευμα θα τελεσθούν Εσπερινός και Παρακλητικός Κανόνας στους Αγίους, ενώ θα γίνει αναχώρηση των Ιερών Λειψάνων.