ΑΟ Διαβολιτσίου – ΑΟ Μεθώνης στο μεγάλο τελικό του Κυπέλλου Μεσσηνίας

ΑΟ Διαβολιτσίου – ΑΟ Μεθώνης στο μεγάλο τελικό του Κυπέλλου Μεσσηνίας

Ο ΑΟ Διαβολιτσίου (απέκλεισε με 2 νίκες τον Νέο Άρι) και ο ΑΟ Μεθώνης (απέκλεισε τον Εθνικό Μελιγαλά), συγκροτούν το «ζευγάρι» του μεγάλου τελικού του Κυπέλλου Μεσσηνίας.

Το εν λόγω ματς έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί  την Τετάρτη 1 Μαρτίου στο Αθλητικό Κέντρο της ΕΠΣΜ στον Κορδία.

Εθνικός Μελιγαλά 1-0 τον Α.0. Μεθώνης

Νίκη χωρίς αντίκρισμα

Την πρόκριση στο μεγάλο τελικό του Κυπέλλου Μεσσηνίας πανηγύρισε ο ΑΟ Μεθώνης, παρά την ήττα με 1-0 από τον Εθνικό Μελιγαλά στον αγώνα «ρεβάνς» της ημιτελικής φάσης, που διεξήχθη στο Δημοτικό Στάδιο Μελιγαλά.

Η ομάδα της Μεθώνης που είχε επικρατήσει με 3-1 στο πρώτο ματς (προκρίθηκε έτσι με συνολικό σκορ 3-2), θα ξαναβρεθεί σε τελικό Κυπέλλου Μεσσηνίας έπειτα από 22 χρόνια (είχε ηττηθεί με 1-0 από τον Τέλο Άγρα Γαργαλιάνων).

Ο Εθνικός Μελιγαλά ήταν καλύτερος και δίκαια πήρε τη νίκη με 1-0. Μία νίκη όμως χωρίς αντίκρισμα.

Το μοναδικό γκολ σημείωσε ο αρχηγός της ομάδας του Μελιγαλά Παναγιώτης Καραντζούλιας με φοβερό σουτ. Ο Εθνικός Μελιγαλά αν και είχε αρκετές ευκαιρίες για το δεύτερο γκολ, δεν τα κατάφερε τελικά.

Από την άλλη πλευρά ο ΑΟ Μεθώνης άντεξε στην πίεση του Εθνικού Μελιγαλά και πήρε τη σπουδαία πρόκριση (στον τελικό θ’ αντιμετωπίσει τον ΑΟ Διαβολιτσίου).

ΦΑΣΕΙΣ – ΓΚΟΛ

11΄ο Δημήτρης Κουρούπης εκτέλεσε φάουλ, ο Γιάννης Μακρής γυριστή κεφαλιά, άουτ.

16΄ο Δημήτρης Κουρούπης ωραία ατομική προσπάθεια και σέντρα – σουτ, η μπάλα στην εξωτερική  πλευρά των διχτύων.

24΄ο Δημήτρης Κουρούπης σέντρα, ο Παναγιώτης Καραντζούλιας αφύλαχτος στο ύψος της μικρής περιοχής, δυνατή κεφαλιά μόλις άουτ.

36΄ο Σάκης Σαραντόπουλος ωραίο γύρισμα, ο Παναγιώτης Καραντζούλιας μ’ εκπληκτικό σουτ, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Ένα γκολ για «Όσκαρ», το οποίο πανηγυρίστηκε έξαλλα από τον πάγκο και τους ποδοσφαιριστές του Εθνικού Μελιγαλά.

48΄ο Παύλος Πεΐδης  εκτέλεσε φάουλ, μόλις άουτ.

51΄σε διεκδίκηση Δημήτρη Κουτίβα, Ηλία Σεμούρι, ο μέσος του Εθνικού Μελιγαλά βρέθηκε πεσμένος στον αγωνιστικό χώρο. Υπήρξαν διαμαρτυρίες από πλευράς γηπεδούχων για πέναλτι.

53΄ο Δημήτρης Κουρούπης σέντρα, ο Αλέξανδρος Καλύβας κεφαλιά, ο Φώτης Μίντζηρας απέκρουσε σε κόρνερ.

54΄ο Κυριάκος Πουλάκος ατομική προσπάθεια και δυνατό σουτ, η μπάλα κτύπησε στο χέρι του Γιάννη Μακρή, ο διαιτητής Πλακογιάννης το θεώρησε ακούσιο δείχνοντας να συνεχιστεί το ματς.

54΄ο Παύλος Πεΐδης εκτέλεσε φάουλ, ο Άγγελος Σαμπάνι γυριστό σουτ, ο Κώστας Λίβας απέκρουσε δύσκολα στη γωνία του σε κόρνερ.

81΄ο Δημήτρης Κουρούπης εκτέλεσε φάουλ, ο Φώτης Μίντζηρας έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ.

84΄ο Ηλίας Μουρούσιας γυριστό σουτ, ο Φώτης Μίντζηρας μπλόκαρε στη γωνία του.

Πολύ καλή ήταν η διαιτησία του Δημήτρη Πλακογιάννη, που είχε βοηθούς τους Χάρη Τσοπανάκη και Φώτη Κασκάνη.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ (Παναγιώτης Πολίμος): Λίβας, Μακρής, Θανόπουλος (75΄ Μουρούσιας), Μπούνας, Φέστας, Σεμούρι (82΄ Λυμπερόπουλος), Σαραντόπουλος (75΄ Ρουμελιώτης), Καραντζούλιας, Κουρούπης, Λάγιος, Καλογερόπουλος (50΄ Καλύβας).

ΑΟ ΜΕΘΩΝΗΣ (Βασίλης Κοσυφολόγος): Μίντζηρας, Τρυφωνόπουλος, Καγιανάς, Παπανικολόπουλος, Κουτίβας, Σαμπάνι, Ηλιόπουλος, Πουλάκος, Πεΐδης, Σούλα (81΄ Παπαδημητρίου), Παυλόγιαννης.

  • Παρατηρητής διαιτησίας ήταν ο Ανδρέας Μιχαλακέας.
  • Δε έλειψαν οι στιγμές έντασης μεταξύ ποδοσφαιριστών και παραγόντων των 2 ομάδων.
  • Κατά την είσοδο των 2 ομάδων και της διαιτητικής «τριάδας» στον αγωνιστικό χώρο, οι φίλαθλοι του Εθνικού Μελιγαλά έριξαν στο γήπεδο πολλά ρολά χαρτιού. Επίσης οι φίλαθλοι του ΑΟ Μεθώνης έριξαν πολυάριθμα βεγγαλικά.
  • Τον ημιτελικό παρακολούθησαν 400 και πλέον φίλαθλοι.
  • Τη στήριξη περισσότερων από 80 φιλάθλων του είχε στο χθεσινό ματς ο ΑΟ Μεθώνης, οι οποίοι καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα φώναζαν διάφορα συνθήματα.