Η τουριστική βιομηχανία της Βρετανίας στη Μεσσηνία


Στη Μεσσηνία το συνέδριο των Βρετανών τουριστικών πρακτόρων του 2015
 
Στη Μεσσηνία θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο του 2015 το ετήσιο συνέδριο των Βρετανών τουριστικών πρακτόρων, όπως ανακοινώθηκε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Πρόκειται για το “The Travel Convention”, το ετήσιο συνέδριο της ABTA (Association of British Travel Agents) -η οποία αριθμεί χιλιάδες μέλη Τουριστικά Γραφεία και Tour Operators στη Μεγάλη Βρετανία-, τη διοργάνωση του οποίου κέρδισε χθες στην Σλοβενία η Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Ειδικότερα, θα διεξαχθεί στις 10-15 Οκτωβρίου και αναμένεται να συμμετέχουν πλέον των 600 μελών της ABTA, καθώς και εκπρόσωποι εταιρειών διαδικτύου, GOOGLE, Yahoo, Tripadvisor, όπως και τουριστικοί συντάκτες από τα σημαντικότερα βρετανικά έντυπα (Telegraph, Times κ.ά.).
 
Από τη Σλοβενία στη Μεσσηνία
Στη Σλοβενία, η οποία αποτέλεσε τη διοργανώτρια χώρα του συνεδρίου της ΑΒΤΑ για το 2014, ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, παίρνοντας τη σκυτάλη από το Σλοβένο υπουργό Τουρισμού, υποσχέθηκε στους κορυφαίους Βρετανούς Tour Operators ότι «τον Οκτώβριο του 2015 θα γνωρίσουν την Πελοπόννησο, ένα νέο ανερχόμενο προορισμό με σημαντική δυναμική, που είναι έτοιμη να προσφέρει στους ταξιδιώτες εξαιρετικές εμπειρίες».
Επισημαίνεται ότι οι ενέργειες για την υποψηφιότητα της Πελοποννήσου ξεκίνησαν από την έκθεση WTM Λονδίνου το 2013. Εκεί, σε προγραμματισμένο ραντεβού με τον πρόεδρο του ABTA, Noel Josephides, στελέχη της Περιφέρειας Πελοποννήσου εκδήλωσαν την πρόθεσή τους να λάβει υποψηφιότητα η Πελοπόννησος για τη διοργάνωση του ετήσιου συνεδρίου τους.
Στην τελική, δε, ευθεία της διεκδίκησης κέρδισε με αντιπάλους την Πορτογαλία και την Ινδονησία.
Αναφερόμενος στην επιλογή της Πελοποννήσου για τη διοργάνωση του συνεδρίου της ΑΒΤΑ, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, τόνισε: «Η επιλογή της Πελοποννήσου αποτελεί “ψήφο εμπιστοσύνης” για τον προορισμό, όπου το σύνολο των tour operator θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το τουριστικό κεφάλαιο της περιοχής, αλλά και τους τοπικούς τουριστικούς επαγγελματίες. Επιπρόσθετα, οι Πελοποννήσιοι τουριστικοί επιχειρηματίες θα έχουν την ευκαιρία να το παρακολουθήσουν, να ενημερωθούν για τις τελευταίες τάσεις της τουριστικής αγοράς, αλλά, κυρίως, να γνωριστούν με τους τουριστικούς επαγγελματίες της Μεγάλης Βρετανίας».
Ο κ. Τατούλης τόνισε ακόμη την ικανοποίησή του για την απόφαση της ΑΒΤΑ να διοργανώσει τo Travel Convention 2015 στην Πελοπόννησο και τη Μεσσηνία. «Η βρετανική τουριστική αγορά για εμάς είναι η παραδοσιακή αγορά που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον», πρόσθεσε.
 
Πάνω από 600 Βρετανοί
Επίσης, αναφέρθηκε στον καθοριστικό για την τουριστική ανάπτυξη ρόλο που πρόκειται να διαδραματίσει αυτή η επιλογή για την Πελοπόννησο: «Για μια εβδομάδα θα βρεθούμε στο επίκεντρο των τουριστικών επαγγελματιών της πιο αξιόπιστης αγοράς για τον τόπο μας, που δεν είναι άλλη από τη Μεγάλη Βρετανία. Όταν εργαζόμαστε συντονισμένα και με συνέπεια, τα καταφέρνουμε».
Επιπρόσθετα, μίλησε για την ευθύνη που αναλαμβάνεται για μια επιτυχημένη διοργάνωση: «Επιλέξαμε να γίνει στη ναυαρχίδα της τουριστικής ανάπτυξης του προορισμού, που δεν είναι άλλη από τη Μεσσηνία».
Από την πλευρά του, σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΑΒΤΑ, Noel Josephides, τόνισε: «Είμαι ιδιαίτερα ευχαριστημένος για τη διοργάνωση του συνεδρίου του ΑΒΤΑ του χρόνου στην Πελοπόννησο και ιδιαίτερα στη Μεσσηνία. Δουλέψαμε σκληρά για ένα χρόνο και το 2015 στη Μεσσηνία θα βρεθούν πάνω από 600 σοβαροί Βρετανοί πράκτορες. Αυτό θα έχει πολύ σημαντικά αποτελέσματα και θα δημιουργήσει τεράστια διαφορά στο ενδιαφέρον για την περιοχή. Θα έχουμε την ευκαιρία να δείξουμε την Ελλάδα όπως είναι και όπως πρέπει, ώστε να αλλάξουμε την οπτική των tour operator στην Αγγλία. Θα δείξουμε ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η Ευρώπη».