Ιδιαιτέρως αυξημένος είναι ο αριθμός των αυτοκινήτων που κυκλοφορεί σε όλο το οδικό δίκτυο της Μεσσηνίας, σύμφωνα με όσα ανέφερε χθες στο «Θ» ο διοικητής της Τροχαίας Καλαμάτας, Ηλίας Αξιοτόπουλος, λέγοντας πως δεν είναι λίγες οι φορές που παρατηρείται στο ρεύμα εισόδου στα φανάρια του Ασπροχώματος η ουρά να φτάνει έως το ύψος του νοσοκομείου.
Μεταξύ των οχημάτων φαίνεται να επικρατούν αυτά των ετεροδημοτών και των εσωτερικών τουριστών, σε σχέση με εκείνα από τουρίστες του εξωτερικού. Το ευτύχημα είναι πως, παρά την τόσο αυξημένη κίνηση, δεν έχει σημειωθεί κάποιο θανατηφόρο τροχαίο ή με τραυματισμούς. Ωστόσο, έχουν αυξηθεί σημαντικά τα τροχαία με υλικές ζημιές, που παρατηρούνται κυρίως στον αστικό ιστό της Καλαμάτας, αφού οι επισκέπτες δε δείχνουν την απαραίτητη προσοχή, ανάλογα με τη σηματοδότηση.
Η δύσκολη περίοδος ήταν για τη Τροχαία έως το απόγευμα, οπότε πολλά αυτοκίνητα μετακινήθηκαν στα μοναστήρια λόγω των θρησκευτικών εκδηλώσεων του Δεκαπενταύγουστου, αλλά και η επιστροφή τους από αυτά, που αναμένεται να κορυφωθεί σήμερα, ανήμερα της μεγάλης θρησκευτικής γιορτής.
Για το υπόλοιπο του τριήμερου έχει ληφθεί ειδική μέριμνα για την οδό Ναυαρίνου, όπου συνήθως καταλήγει ο μεγάλος όγκος των αυτοκινήτων που κυκλοφορεί στην Καλαμάτα.
Θα κυκλοφορούν και αυτοκίνητα, αλλά και μοτοσυκλέτες, που λόγω της ευελιξίας τους είναι πιο εύκολο να ρυθμίσουν την κυκλοφορία και να αποσυμφορήσουν τα μποτιλιαρίσματα.
Επίσης, θα αυξηθούν σημαντικά τα συνεργεία ελέγχου μέθης σε διάφορα σημεία της Καλαμάτας, προκειμένου να αποτραπεί η αυξημένη κατανάλωση αλκοόλ, που αποτελεί μια από τις αιτίες των τροχαίων.
Ο κ. Αξιοτόπουλος συνέστησε στους οδηγούς να δίνουν όλη τους την προσοχή κατά την οδήγηση, να μην αναπτύσσουν υψηλή ταχύτητα, να φορούν ζώνες ασφαλείας και κράνη, να μην παραβιάζουν τους φωτεινούς σηματοδότες και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις διασταυρώσεις, ώστε να ελαχιστοποιήσουν την πιθανότητα τρακαρίσματος, που θα τους χαλάσει και τις διακοπές αλλά και τη διάθεση.
Χ.Χ.
Αυξημένη η κίνηση, χωρίς τροχαία, αλλά με πολλές μικροσυγκρούσεις
Δείτε επίσης.
«Τελικά έμαθα τι ξεχωρίζει τον άνθρωπο από τα ζώα: οικονομικά προβλήματα»
ΣτΕ και Συνήγορος του Πολίτη βάζουν στο μικροσκόπιο την κοινόχρηστη οδό
Παιδιά, έφηβοι και social media
Σύμβαση για την αναβάθμιση του Δικαστικού Μεγάρου με τον Φλωρίδη και τον Δήμα στην Καλαμάτα
Σύλλογος Οικοτρόφων Καλαμάτας: «Πετάνε στον δρόμο φοιτήτρια πολύτεκνης οικογένειας»
Η “Κιβωτός του Λόγου. Τέχνη και Γραφή”
Φεστιβάλ Κορώνης: «Ονειρικές Χορδές» αύριο στην Ελεήστρια
«Κατασκοπευτική επιχείρηση» για τα σκουπίδια στην Αγορά
Τοπικά 02.10.2026, 22:15
Πριν 94 χρόνια
Τοπικά 02.10.2026, 22:00
Η Μάνη δεν είναι ένα μεγάλο οικόπεδο
Τοπικά 02.10.2026, 21:30
Δημόσια χρηματοδότηση για τα έργα ύδρευσης στην Κυπαρισσία
Τοπικά 02.10.2026, 21:00
Υπογράφεται τον Οκτώβριο η σύμβαση ΣΔΙΤ για το Μιναγιώτικο φράγμα
Τοπικά 02.10.2026, 20:34
Ο καιρός αύριο Σάββατο στην Καλαμάτα
Τοπικά 02.10.2026, 20:27
Σεισμική δόνηση κοντά στον Μελιγαλά – Αίσθηση και στην Καλαμάτα
Τοπικά 02.10.2026, 20:00
Ταΰγετος: Αυτή τη φορά ο δρόμος θα κλείσει και στην πραγματικότητα…
Τοπικά 02.10.2026, 19:30
Α΄ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας: Εθελοντική αιμοδοσία στο 3ο ΓΕΛ
Φόρτωση…



